E-mail instellen in Outlook 2013 bij RealHosting

Als je mail bij ons afneemt kun je deze toevoegen in een mailprogramma zoals Outlook. Wij raden af om hiervoor Outlook 2013 te gebruiken. Dit is een verouderde versie en wordt niet meer door Microsoft ondersteund. Het risico op veiligheidsissues is groot.

Inhoudsopgave

Vooraf: Download de nieuwste versie

We adviseren om de nieuwste versie van Outlook te downloaden. Outlook 2013 is verouderd en Microsoft ondersteund deze niet meer. We kunnen niet garanderen dat je mail werkt. Je kunt je huidige versie van Outlook upgraden naar de nieuwste.

Mailadres instellen

• Open Outlook;
  • Klik op Bestand;
  • Ga naar Account toevoegen;

E-mail instellen Microsoft Outlook 2013

• Klik nogmaals Account toevoegen;

E-mail instellen Microsoft Outlook 2013

Handmatig instellen

Vink de optie Handmatige instelling of extra extra servertypen aan en klik op Volgende;

E-mail instellen Microsoft Outlook 2013

• Vink de optie POP of IMAP aan en klik op Volgende;
  • Vul alle benodigde velden in;
WaardeOmschrijving
NaamVul hier de naam in van de afzender, deze wordt getoond aan anderen.
E-mailadresVul hier het e-mailadres in wat je wilt gaan instellen.
Type accountVul hier IMAP in (of POP3 indien gewenst).
Server voor inkomende e-mailHier vul je de hostname in van jouw server.
Server voor uitgaande e-mailHier vul je de hostname in van jouw server
GebruikersnaamVul hier het (volledige) e-mailadres in welke je wilt gaan instellen..
WachtwoordVul hier het wachtwoord in van het e-mailadres.
Wachtwoord onthoudenLaat dit vinkje aangevinkt staan, het programma onthoudt dan het wachtwoord en deze hoef je vervolgens niet meer in te vullen bij het openen van je e-mailprogramma.

Geavanceerd

• Open het tabblad Geavanceerd;
  • Pas de poort voor de uitgaande e-mail (SMTP) aan naar 587;
  • Vul bij Pad van de hoofdmap het volgende in: Inbox

E-mail instellen Microsoft Outlook 2013

Afronden

• Klik op OK en dan op Volgende
  • Nu gaat het programma testen of de instellingen juist zijn;
  • Als alles succesvol is klik je op Sluiten en Voltooien.