E-mail afzender wijzigen android

Wanneer je geen e-mail afzender instelt, dan zal het e-mailprogramma jouw volledige e-mailadres als afzender gebruiken. De meeste gebruikers vinden het echter netter- en/of professioneler om daar een “vriendelijke naam” in te stellen. Gelukkig kan je dit gemakkelijk wijzigen.

In de uitleg zullen wij gebruik maken van het standaard mailprogramma van Android. We maken gebruik van Android versie 8.0.0 op een Samsung Galaxy A5.

1. Stappenplan

2. Open het e-mailprogramma
  3. Klik op het account dat je wilt wijzigen
  4. Pas de e-mail afzender aan

1. Open het e-mailprogramma

Allereerst moet je het e-mail programma openen. Klik vervolgens op het tandwieltje om de instellingen te wijzigen.

Instellingen e-mailprogramma Android

2. Klik op het account dat je wilt wijzigen

Klik het e-mailadres aan waarvan je de e-mail afzender wilt aanpassen.

E-mail instellingen

3. Pas de e-mail afzender aan

Vervolgens zie je de instellingen van het e-mailadres.

Account aanpassen Android

Hierna klik je op ‘Uw naam’ en wijzig je de naam.

Afzender wijzigen Aandroid