E-mail afzender wijzigen webmail

Wanneer je geen e-mail afzender instelt, dan zal het e-mailprogramma jouw volledige e-mailadres als afzender gebruiken. De meeste gebruikers vinden het echter netter- en/of professioneler om daar een “vriendelijke naam” in te stellen. Gelukkig kan je dit gemakkelijk wijzigen.

1. Stappenplan

2. Open je webbrowser en benader de URL
  3. Log in met het volledige e-mailadres en wachtwoord
  4. Klik op Instellingen
  5. Klik op Identiteiten
  6. Wijzig de Weergavenaam

1. Open je webbrowser en benader de URL

Iedere webmail omgeving is de benaderen via de volgende URL: webmail.domeinnaam.extensie. Vervolgens wordt je naar https://webmail.2is.nl/ doorgestuurd.

URL webmail

URL webmail

2. Log in met het volledige e-mailadres en wachtwoord

Je komt dan op het inlogscherm, hier vul je het volledige e-mailadres en wachtwoord in.

Inlogscherm webmail

Inlogscherm webmail

3. Klik op Instellingen

Nu je bent ingelogd kan je de webmail gebruiken, de werking lijkt veel op andere e-mailprogramma’s. Klik rechtsboven op Instellingen.

Webmail programma van RealHosting

Webmail programma van RealHosting

4. Klik op Identiteiten

Binnen de pagina Instellingen kan je tal van instellingen wijzigen. Klik op Identiteiten en vervolgens op het e-mailadres.

In het menu kan je veel instellingen wijzigen

In het menu kan je veel instellingen wijzigen

5. Wijzig de Weergavenaam

Vervolgens kan je het veld Weergavenaam aanpassen naar de gewenste e-mail afzender. Klik op Opslaan om de wijziging op te slaan.

Wijzig gemakkelijk de weergavenaam binnen webmail

Wijzig gemakkelijk de weergavenaam binnen webmail