Belangrijke mededelingen over de migratie van EAT naar PLESK

Wij proberen de overgang van EAT naar PLESK zo soepel mogelijk te laten verlopen. Om u goed te informeren, hebben wij een aantal belangrijke wijzigingen en mededelingen op een rij gezet. Neem contact met ons op als u nog vragen heeft.

1. Klanten kunnen direct op PLESK inloggen met de gegevens die ook voor EATserver werden gebruikt: SERVERNAAM:8443
  2. De spamfilter login zal niet meer toegankelijk zijn voor u en uw klanten. U kunt hiervoor uiteraard wel contact met ons opnemen als u aanpassingen wenst, of vragen heeft.
  3. Poort 25 voor het versturen van e-mail zal om veiligheidsredenen worden geblokkeerd. Poort 587 en 465 blijven actief.
  4. De 1-click installer is niet meer beschikbaar in PLESK. Er is er wel een WordPress toolkit beschikbaar voor het installeren en beheren van WordPress websites.
  5. U heeft in uw PLESK omgeving de mogelijkheid om zelf back-ups terug te zetten (van bestanden, databases en e-mailboxen).
  6. Wij hanteren op PLESK mail limieten van 100 uitgaande berichten per uur per domein. Als u een hogere limiet nodig heeft: laat ons dit weten, zodat wij dit voor u aan kunnen passen.
  7. Root toegang via SSH zal om veiligheidsredenen niet meer mogelijk zijn. U kunt wel SSH gebruiken met het account van het domein. Als u iets geïnstalleerd wilt hebben, kunt u hier uiteraard contact met ons opnemen.
  8. U kunt na de migratie via uw account inloggen op de PLESK-omgeving van de hostingpakketten op uw server.
  9. Als u nieuwe pakketten wilt aanmaken op uw server, plaatst u in uw account een bestelling voor het gewenste pakket. Kies daarbij de optie dat deze op uw eigen server moet worden opgezet. Voor de hosting op uw eigen server worden geen kosten in rekening gebracht.
  10. In PLESK is het niet mogelijk om wachtwoorden uit te lezen, maar alleen om deze te resetten. Dit is volgens de huidige veiligheidsstandaard.
  11. In verband met de migratie zullen wij tijdelijk de TTL verlagen van de A en AAAA records die naar ons verwijzen.
  12. De mysqladmin map met daarin de phpMyAdmin zal niet meer worden gebruikt. Men kan via plesk in de PhpMyAdmin van de betreffende database komen. Wij zullen in de map een tekst plaatsen met de melding “Neem contact op met uw hostingprovider of log in op uw Plesk omgeving voor de nieuwe phpMyAdmin..”
  13. Om veiligheidsredenen is het niet meer voor iedereen mogelijk om vanaf een externe locatie verbinding te maken met de databases. Wij kunnen wel IP adressen whitelisten, waarna dit wel mogelijk is voor die specifieke locatie.
  14. Het pad op de server verandert van /www/htdocs/user/ naar /var/www/vhosts/domeinnaam/httpdocs/. Dit kan in sommige gevallen problemen opleveren met mapbeveiligingen, of paden in de databases. Uiteraard proberen wij dit tijdens de migratie al zo veel als mogelijk aan te passen.
  15. De statistieken welke nu in de map /usage staan (mits dit in EAT is geactiveerd), zullen niet meer worden bijgewerkt. Indien nodig kunnen we de statistieken tot de datum van migratie wel beschikbaar maken op uw verzoek. De nieuwe statistieken kunt u o.a. via PLESK opvragen.
  16. Het is niet mogelijk om in PLESK wijzigingen te maken in de  DNS. Dit kan tijdelijk alleen via uw account maar op latere termijn zal dit ook weer mogelijk zijn voor uw klanten.
  17. Bij personen die POP gebruiken voor het ophalen van e-mail en de berichten niet van de server verwijderen, is het mogelijk dat alle e-mail die nog in de inbox op de server staat éénmalig nogmaals binnen komt. Helaas kunnen we dat niet voorkomen.
  18. TLS versies 1 en 1.1 worden om veiligheidsredenen niet meer ondersteund. Dat houdt bijvoorbeeld ook in dat mensen met sterk verouderde e-mailprogramma’s geen SSL meer kunnen gebruiken en dus SSL moeten uitzetten of bijvoorbeeld gebruik moeten maken van de webmail of Thunderbird. Verouderde programma’s zijn bijvoorbeeld: Windows live Mail, Office 2007 en Mac Mail (ouder dan OS X 10.9 Mavericks).
  19. Voor e-mailaccounts die nu zijn aangemaakt, blijft de webmail https://ox.eatserver.nl actief, voor e-mailaccounts de na de migratie worden aangemaakt zal dat https://email.eatserver.nl zijn.
  20. De IMAP mappen structuur verandert enigszins. Er worden standaard mappen aangemaakt voor verzonden e-mail, concepten en Prullenbak en als het e-mailprogramma dit ondersteunt, zal deze ook de nieuwe mappen gebruiken daarvoor.
  21. Ter aanvulling hierbij de volledige gegevens welke nodig zijn voor het goed functioneren van de e-mail:Gebruikersnaam: huidige gebruikersnaam of gebruikersnaam@domeinnaam Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord

Inkomende poort met SSL POP: 995 Inkomende poort zonder SSL POP: 110 Inkomende poort met SSL IMAP: 993 Inkomende poort zonder SSL IMAP: 143 Uitgaande poort met en zonder SSL/STARTTLS: 587

Voor de uitgaande server is verificatie vereist (dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als voor de inkomende e-mail).