Hoe voeg ik een gebruiker toe aan PLESK bij DeHeeg?

Het is mogelijk om aan uw controle paneel PLESK extra gebruikers toe te voegen met specifieke rechten. Op deze pagina laten wij u zien hoe u rollen definieert en gebruikers toevoegt. Voordat we aan de slag gaan is het belangrijk om het verschil te kennen tussen rollen en gebruikers.

Rollen

Elke gebruiker binnen PLESK moet worden toegekend aan een ROL. De rol bepaalt welke functionaliteiten de gebruiker tot zijn/haar beschikking binnen PLESK. Standaard zijn de volgende rollen gedefinieerd:

• Accountant
  • Application User
  • Eigenaar
  • Webmaster

Bekijk de mogelijkheden van de standaard rollen via Gebruikers / Gebruikersrollen / Klik op de rolnaam

Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een rol aan te maken en om te definiëren welke functies bij die rol horen. Dit doet u via Gebruikers / Gebruikersrollen / gebruikersrol aanmaken.

Gebruikersrollen PLESK

Gebruikers

U kunt iemand toegang geven tot uw PLESK-omgeving door een account aan te maken. Hierbij koppelt u die gebruiker aan een ROL en aan één of meerdere abonnementen.  Als uw account meerdere abonnementen bevat kunt u dus de toegang beperken tot een van de abonnementen.

Stap 1

Log via uw account in op de PLESK-omgeving van uw hosting.

Als u niet weet hoe u dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Klik in de linker kolom op de knop Gebruikers.

PLESK gebruiker toevoegen

Stap 3

Klik nu op de knop Gebruikersaccount Aanmaken.

Stap 4

Vul alle gegevens in:

ALGEMENE INFORMATIE

Naam contactpersoon

Geef de gebruiker een herkenbare naam, zodat u direct weet om wie het gaat.

E-mailadres

Maak direct een e-mailadres aan op het geselecteerde domein. Via dit e-mailadres kan de gebruiker zijn wachtwoord resetten.

Extern E-mailadres

Of gebruik een extern e-mailadres. Via dit e-mailadres kan de gebruiker zijn wachtwoord resetten.

Gebruikersrol

Hier geeft u aan welke rol de gebruiker krijgt en welke functies hij/zij binnen PLESK heeft.

Toegang tot abonnementen

Als uw account meerdere abonnementen heeft kunt u hier een van de abonnementen kiezen, of alle abonnementen.

PLESK-voorkeuren

Gebruikersnaam

Bepaal hier de gebruikersnaam waarmee de gebruiker in kan loggen.

Wachtwoord

Bedenk een sterk wachtwoord, of laat er een genereren met de knop Genereren.

Taal van Plesk

U kunt een keuze maken uit diverse talen voor de interface.

Gebruiker is actief

Vink deze optie aan om het account te activeren. U kunt dus tijdelijk een account aan- of uitzetten.

Klik op de knop OK om de gebruiker op te slaan.PLESK gebruiker toevoegen

Stap 5

U kunt nu de gebruikersnaam, het wachtwoord en de login-link doorgeven aan de nieuwe gebruiker.

De login-url is gelijk aan uw servernaam, gevolgd door :8443. Is uw servernaam https://dhXXXXX, dan is de PLESK-login-link https://dhXXXXX.eatserver.nl:8443