Een subdomein aanmaken bij DeHeeg

Heb je een domeinnaam bij De Heeg? Dan kun je hier ook subdomeinnamen voor aanmaken. We vertellen je er in het artikel hieronder alle over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Via het controle paneel Plesk kun je subdomeinen aanmaken. Bijvoorbeeld dev.uwdomeinnaam.nl. Op een subdomein kun je een aparte website plaatsen. Binnen Plesk krijgt elk subdomein een eigen beheeromgeving. Via deze omgeving wijzig je de instellingen. Op deze pagina laten wij je zien hoe je zelf een subdomein instelt.

Stappenplan

Stap 1: Log via je account in op de Plesk omgeving;

(Als je niet weet hoe je dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina)

Stap 2: Klik in de linker kolom op de link Websites & Domeinen. Klik vervolgens op de knop Subdomein toevoegen.

Scherm uit Plesk. We zien het onderdeel subdomein toevoegen in Websites & domeinen

Stap 3: Vul bij Naam subdomein de naam in die u aan het subdomein wilt geven. Klik hierna op OK om uw subdomein toe te voegen.

Subdomein toevoegen in Plesk

Stap 4: Hierna vindt je het nieuwe subdomein terug onder de link Websites & domeinen. Zie je alleen de naam van je subdomein? Klik dan op de titel om het venster uit te klappen.

Subdomein toevoegen

Subdomeinnaam verwijderen

Heb je een subdomein niet meer nodig? Selecteer dan je subdomein en klik rechts op de drie verticale puntjes als de instellingen zichtbaar zijn. Selecteer vervolgens de optie Subdomein verwijderen. Je krijgt een waarschuwing dat alle gegevens verloren gaan.

Subdomein verwijderen