Hoe maak ik een database aan bij DeHeeg?

Als een CMS gebruikt zoals WordPress of Joomla, dan heeft u een database nodig. In een database worden o.a. instellingen en content van de website opgeslagen. Op deze pagina laten wij u zien hoe u een database aanmaakt via het controle paneel PLESK.

Stap 1

Log via uw account in op de PLESK-omgeving van uw hosting.

Als u niet weet hoe u dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Klik in de linker kolom op de Link Databases.

Database aanmaken

Stap 3

Klik op de knop Database toevoegen.

Database aanmaken

Stap 4

Vul alle gegevens van de database in en klik op OK om de instellingen op te slaan.

Database aanmaken

Databasenaam

De naam van de database. Kies een herkenbare naam. Vooral als u meer databases heeft, zodat u direct herkent bij welke website de database hoort.

In dit voorbeeld wordt de volledige databasenaam: deheeg-dem_1_naamdatabase

Gebruikersnaam database

Gebruikersnaam om in te loggen op de database.

In dit voorbeeld wordt de volledige gebruikersnaam: deheeg-dem_1_gebruikersnaam

Database gebruiker aanmaken

Vink deze optie aan, zodat u op de database in kunt loggen.

Wachtwoord

Het wachtwoord dat bij de database hoort. Kies een zeer sterk wachtwoord.

Stap 5

Uw database is nu klaar voor gebruik. U kunt de database met de juiste gegevens aanroepen vanuit uw CMS, of u kunt er direct op inloggen via phpMyAdmin. Heeft u een database die u wilt importeren? Gebruik dan de optie Dump importeren, of gebruik de importfunctie in phpMyAdmin.

Database aanmaken