Hoe kan ik WordPress, de plugins en het thema automatisch laten updaten via de WordPress Toolkit?

Het is mogelijk om de WordPress Toolkit zo in te stellen dat deze automatisch updates doorvoert wanneer deze beschikbaar zijn. Dat kan voor WordPress, plugins en de thema’s. Op deze pagina laten wij zien hoe u dat doet.

Stap 1

Log via uw account in op de PLESK-omgeving van uw hosting.

Als u niet weet hoe u dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Klik in de linker kolom op de knop WordPress om de WordPress Toolkit op te vragen.

WordPress Toolkit

Stap 3

In het venster ziet u een overzicht van uw WordPress website(s) die worden  beheerd door de WordPress Toolkit. Selecteer de gewenste website. Onder de algemene instellingen ziet u de link Autoupdate-instellingen. Klik op deze link.

Link autoupdate instellingen

Stap 4

Hierna krijgt u een nieuw scherm in beeld. Hier  kunt u aangeven welke elementen automatisch bijgewerkt mogen worden. Bij WordPress kunt u nog aangeven of alleen kleine (beveiligings)updates uitgevoerd mogen worden, of alle updates. Selecteer de juiste instellingen en klik op OK.

Autoupdate instellingen bijwerken

Let op:

Bij elke update kan er iets mis gaan. Zorg dat u periodiek een back-up van uw website laat maken. Hierdoor is het altijd mogelijk om uw site te herstellen na een fout die is ontstaan na een update.