FTP account aanmaken of wijzigen bij DeHeeg

Als je bestanden over wilt zetten naar  een server kan dat via FTP. Je hebt daarvoor een FTP-programma nodig. Wij adviseren het programma FileZilla. In dit programma vul je de gegevens in van het FTP-account om in te loggen op je pakket. In dit artikel leggen we uit hoe je FTP gegevens aanmaakt, bekijkt en wijzigt.

Inhoudsopgave

1. Inloggen op Plesk
  2. Naar FTP toegang
  3. Account toevoegen
  4. Gegevens invullen
  5. Wijzigen
  6. Inloggen

1. Inloggen op Plesk

Log via je klantomgeving in op Plesk. Als je niet weet hoe dat gaat lees dan dit artikel.

2. Naar FTP toegang

Als je bent ingelogd op Plesk klik je op Websites & domeinen. Daarna ga je in het rechter venster naar FTP-toegang onder de domeinnaam waar het om gaat.

FTP

3. Account toevoegen

In dit venster zie je alle FTP-accounts. Bij het aanmaken van het hostingpakket is er al een standaard FTP-account aangemaakt. Je kunt dit account wijzigen door op de link te klikken. Je kunt ook een extra account aanmaken. Klik hiervoor op de knop Een FTP-account toevoegen.FTP

4. Gegevens invullen

In dit venster vul je de gegevens voor het nieuwe FTP-account in.

• Naam FTP-account: de gebruikersnaam
  • Hoofdmap: Geef de hoofdmap aan. Alle onderliggen de mappen zijn zichtbaar.
  • Wachtwoord: Stel bij voorkeur een Zeer sterk wachtwoord in.

Sla het account op met de knop OK.

FTP

5. Wijzigen

Het  account staat nu in het overzicht. Je kunt de instellingen wijzigen door op de naam te klikken. Om te verwijderen: vink het gewenste account aan en klik op de knop Verwijderen.FTP

6. Inloggen

Om in te loggen in het FTP-programma gebruik je de volgende gegevens:

• Servernaam: jedomeinnaam.nl
  • Gebruikersnaam: jegebruikersnaam
  • Wachtwoord: je wachtwoord

Stel bij voorkeur Passieve modus in voor een goede bestandsoverdracht.