Hoe schakel ik de e-mailservice uit bij DeHeeg?

Je kunt per webhostingpakket instellen of de server mail mag versturen en ontvangen. Dit kan belangrijk zijn als je e-mail niet via ons loopt, maar je website wel e-mail verstuurd via een (bestel)formulier bijvoorbeeld. De mail optie moet dan uitgeschakeld worden, zodat deze berichten op de externe mailserver worden afgeleverd i.p.v. lokaal. Op deze pagina laten wij je zien hoe je dit instelt.

Stap 1

Log via je account in op de PLESK-omgeving van je hosting.

Als je niet weet hoe je dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Klik op Websites & domeinen en vervolgens op de domeinnaam waarvan je de e-mailservice aan wilt passen.

Websites & domeinen

Stap 3

Klik hierna op het tabblad Mail en klik op de link Mail-instellingen.

Mail-instellingen

Stap 4

Op dit tabblad zie je de optie Maildienst op domein activeren. Als je dit vinkje weghaalt en de instelling opslaat via de knop OK, kan de server geen mail meer versturen en ontvangen voor dit pakket.

Maildienst op domein activeren