Hoe pas ik de hosts file aan op een Windows 10 PC?

Wanneer u een website naar DeHeeg.nl wilt verhuizen en u heeft de bestanden al op onze server staan, dan kunt u uw website al bekijken zonder dat de nameserver/DNS is omgezet (de domeinnaam is verhuisd). Dit kan met een truc middels de hosts file op uw computer. Op deze pagina laten wij u zien hoe u dat doet.

Stap 1

We starten met het openen van het kladblok als administrator. Zoek de applicatie Kladblok via het Start-menu en klik met de rechter muisknop op het pictogram. Kies in het menu dat verschijnt: Als administrator uitvoeren.

hosts file pc aanpassen

Stap 2

De applicatie kladblok verschijnt nu in beeld. Ga naar het menu Bestand en klik op Openen, of gebruik de toetsencombinatie Ctrl+O. Vul hierna bij Bestandsnaam in: C:\Windows\System32\drivers\etc en klik op Openen.

hostsfile-pc-2

Stap 3

Selecteer in het rechter pulldownmenu Alle bestanden. Een lijst met bestanden verschijnt daarna in beeld. Selecteer hosts en klik op Openen.

Hosts file openen

Stap 4

Hierna verschijnt de inhoud van de hosts file in beeld. U kunt nu het IP-adres in vullen van uw webserver bij DeHeeg.nl en het  adres van de website, gescheiden door minimaal 1 spatie. Bijvoorbeeld:

195.21.1.111     www.uwwebsitenaam.nl

De hosts file aanpassen op een PC

Stap 5

Sla het bestand op via Opslaan in het menu Bestand, of de toetsencombinatie Ctrl+S. Hierna kunt u het kladblok weer afsluiten. Open hierna uw browser en vraag het adres van uw website op. In dit geval www.uwwebsitenaam.nl. Als het goed is, krijgt u nu uw website inbeeld die op uw server bij DeHeeg.nl staat.

Op deze manier kunt u uw website voorbereiden en testen voordat u de DNS omzet, of de domeinnaam verhuisd.

Vergeet niet de toegevoegde regel weer te verwijderen (of zet # aan het begin van de regel) in het hosts bestand als u de DNS heeft aangepast.

M
Mark is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.