Kan ik e-mail via een beveiligde verbinding (SSL) versturen?

Wanneer je e-mail niet versleuteld verstuurd, dan is het mogelijk dat deze data pakketjes door onbevoegden worden gelezen. Door gebruik te maken van een beveiligde verbinding (SSL) is het mogelijk om e-mail versleuteld te versturen.

Wat moet je hiervoor doen?

Bij het instellen van standaard e-mailinstellingen vul je doorgaans mail.jouwdomein (inkomende e-mailserver) en smtp.jouwdomein (uitgaande e-mailserver) in. Wil je echter gebruikmaken van een versleutelde verbinding, dan zal je andere gegevens in moeten vullen.

Inkomende e-mailserver

Bij de inkomende e-mailserver kies je voor de hostname van de server (bijvoorbeeld: v12345.2is.nl). Je kunt de hostname van jouw server terugvinden via het controle paneel.

Let op: als jouw website intern wordt verhuist naar een andere server, dan moet je de inkomende e-mailserver ook aanpassen.

Uitgaande e-mailserver

Ook bij de uitgaande e-mailserver kies je voor de hostname van de server (bijvoorbeeld: v12345.2is.nl). Je kunt de hostname van jouw server terugvinden via het controle paneel.

Als jouw website intern wordt verhuist naar een andere server, dan kan je de uitgaande e-mailserver ongemoeid laten.