Nieuw e-mailwachtwoord instellen: Plesk bij Yourhosting

Nieuw e-mailwachtwoord instellen: Plesk van Yourhosting. Handleiding voor het aanpassen van je wachtwoord in de Plesk Hostingmanager en daarna in je mailprogramma.

Inhoudsopgave

Inloggen

Voor alle wijzigingen geldt dat je moet inloggen in je klantomgeving. Voor meer informatie hierover lees: Inloggen op Mijn Account bij Yourhosting.

Maak een nieuw wachtwoord voor je e-mailadres

1. Log in je klantomgeving bij Yourhosting en klik door naar de Hostingmanager;
  2. Ga links in de Hostingmanager naar 'Mail';
  3. Klik op het e-mailadres waarvan je wilt wijzigen;
  4. Je zit nu in de instellingen van het betreffende e-mailadres. Vul bij 'Wachtwoord' je nieuwe wachtwoord in en bevestig deze;
  5. Klik op 'OK' om het wachtwoord op te slaan.Naar Mail en dan je e-mailadres

Wachtwoord invullen en daarna op OK klikken

Stel je nieuwe wachtwoord in je mailprogramma in

Nu je een nieuw e-mailwachtwoord hebt aangemaakt, moet je dit wachtwoord ook in je mailprogramma invoeren. Gebruik je de webmail, dan hoef je niks in te stellen. Je logt dan gewoon in zoals je altijd deed, maar met je nieuwe e-mailwachtwoord. Hoe je voor de overige e-mailprogramma's je e-mail instelt, leggen we hieronder per e-mailprogramma uit:

Wachtwoord in Apple Mail

Let op, deze handleiding geldt vanaf macOS Sierra. Oudere versies (bijvoorbeeld OS X Mavericks, OS X Yosemite, OS X El Capitan) zijn niet meer veilig en worden daarom niet meer ondersteund! Voor deze versies raden we aan je besturingssysteem te updaten. Hier lees je de informatie van Apple zelf, waar je vindt welke versie je hebt en hoe je updatet. Lukt dit niet, dan raden we je aan de webmail te gebruiken of een ander e-mailprogramma, zoals Thunderbird.

1. Open Apple Mail;
  2. Klik bovenaan op 'Mail' en ga naar 'Voorkeuren';
  3. Selecteer het e-mailaccount waar het om gaat en klik op 'Serverinstellingen';
  4. Controleer je gebruikersnaam. Dit is je e-mailadres;
  5. Vul bij 'Wachtwoord' je nieuwe e-mailwachtwoord in;
  6. Controleer je servergegevens. Het serveradres is mail.yourhosting.nl. Zie ook het artikel 'waar vind ik mijn mailinstellingen';
  7. Controleer de poortnummers. Inkomend is dit 993 bij IMAP en uitgaand is dit 465.
  8. Zorg dat 'identiteitscontrole' op 'wachtwoord' staat;
  9. Controleer of 'Voorvoegsel IMAP-pad' leeg is. Staat hier 'INBOX', haal dit dan weg;
  10. Sluit het venster af door linksboven op de rode knop te klikken. Apple Mail vraagt je nu ‘Wilt u de wijzigingen in de IMAP-account bewaren?’. Klik op ‘Bewaar’.

NB: Niet gelukt? Bekijk dan hier de volledig handleiding voor het instellen van Apple Mail.

Wachtwoord in Outlook 2019 en nieuwer

1. Open Outlook;
  2. Klik bovenaan op 'Bestand' en ga naar 'Accountinstellingen';
  3. Ga naar 'Profielen beheren'. Krijg je vervolgens een pop-upscherm, klik dan op 'ja';
  4. Klik vervolgens op 'E-mailaccounts en klik op het e-mailadres waar het om gaat;
  5. Vul bij 'Wachtwoord' je nieuwe e-mailwachtwoord in;
  6. Controleer je servergegevens. Het serveradres is mail.yourhosting.nl. Zie ook het artikel 'waar vind ik mijn mailinstellingen'. Dit geldt voor de inkomende én uitgaande e-mail;
  7. Controleer je gebruikersnaam. Dit is je e-mailadres;
  8. Controleer de poortnummers. Inkomend is dit 993 bij IMAP en uitgaand is dit 465;
  9. Pad van de hoofdmap: hier hoort niets te staan. Staat hier 'INBOX' ingevuld? Haal dit dan weg;
  10. Sla de instellingen op en sluit het mailprogramma helemaal af.

a-NYdKyp5IHirh-EdauSfY_Na0YeOutULw

Niet gelukt? Bekijk dan hier de volledig handleiding voor het instellen van Outlook..

Wachtwoord in Outlook voor Mac

1. Open Outlook voor Mac;
  2. Klik bovenaan op 'Hulpmiddelen' en ga naar 'Accounts';
  3. Selecteer het e-mailaccount waar het om gaat;
  4. Vul bij 'Wachtwoord' je nieuwe e-mailwachtwoord in;
  5. Controleer je servergegevens. Het serveradres is mail.yourhosting.nl. Zie ook het artikel 'waar vind ik mijn mailinstellingen'. Dit geldt voor de inkomende én uitgaande e-mail;
  6. Controleer je gebruikersnaam. Dit is je e-mailadres;
  7. Controleer de poortnummers. Inkomend is dit 993 bij IMAP en uitgaand is dit 465;
  8. Pad van de hoofdmap: hier hoort niets te staan. Staat hier 'INBOX' ingevuld? Haal dit dan weg;
  9. Sla de instellingen op.

Niet gelukt? Bekijk dan hier de volledig handleiding voor het instellen van Outlook voor Mac.

Wachtwoord in Gmail

1. Open Gmail;
  2. Klik rechtsboven op het tandwiel en vervolgens op 'instellingen';
  3. Open het tabblad 'Account en import' en ga naar 'E-mail bekijken uit andere accounts';
  4. Klik vervolgens 'gegevens bewerken';
  5. Vul bij 'Wachtwoord' je nieuwe e-mailwachtwoord in;
  6. Controleer je servergegevens. Het serveradres is mail.yourhosting.nl. Zie ook het artikel 'waar vind ik mijn mailinstellingen'. Dit geldt voor de inkomende én uitgaande e-mail;
  7. Controleer je gebruikersnaam. Dit is je e-mailadres;
  8. Controleer de poortnummers. Inkomend is dit 993 bij IMAP en uitgaand is dit 465;
  9. Sla de instellingen op.

yB9BHyki-YlqjoCOnaNrrJV8zhb4JBTvEQ

Niet gelukt? Bekijk dan hier de volledig handleiding voor het instellen van Gmail.

Wachtwoord in Thunderbird

1. Open Thunderbird;
  2. Klik bovenaan op 'Extra' en ga naar 'Accountinstellingen';
  3. Ga naar de instellingen van het e-mailaccount waar het om gaat';
  4. Vul bij 'Wachtwoord' je nieuwe e-mailwachtwoord in;
  5. Controleer je servergegevens. Het serveradres is mail.yourhosting.nl. Zie ook het artikel 'waar vind ik mijn mailinstellingen'. Dit geldt voor de inkomende én uitgaande e-mail;
  6. Controleer je gebruikersnaam. Dit is je e-mailadres;
  7. Controleer de poortnummers. Inkomend is dit 993 bij IMAP en uitgaand is dit 465.
  8. Sla de instellingen op.

TDDtDB99zh8ZZpxy2h2czB_2AoaVS_euiQ

Niet gelukt? Bekijk dan hier de volledig handleiding voor het instellen van Thunderbird.

Wachtwoord in Windows 10 Mail

1. Open Windows 10 Mail;
  2. Klik linksonderin op het tandwiel en klik op 'Accounts beheren';
  3. Ga naar de instellingen van het e-mailaccount waar het om gaat;
  4. Vul bij 'Wachtwoord' je nieuwe e-mailwachtwoord in;
  5. Controleer je servergegevens. Het serveradres is mail.yourhosting.nl. Zie ook het artikel 'waar vind ik mijn mailinstellingen'. Dit geldt voor de inkomende én uitgaande e-mail;
  6. Controleer je gebruikersnaam. Dit is je e-mailadres;
  7. Controleer de poortnummers. Inkomend is dit 993 bij IMAP en uitgaand is dit 465.
  8. Klik op Aanmelden om af te ronden.

8xMCqC4o7NdxKi0Vf9U2JJOWu8y209wvRQ

We hebben een handige e-mailinstelhulp, waar je de stappen op je apparaat 1 voor 1 doorloopt. Je vindt de e-mailinstelhulp op https://www.yourhosting.nl/support/e-mail-instelhulp/