Spamfilter bij Yourhosting

Alle pakketten bij Yourhosting zijn inclusief e-mail. Deze mail wordt automatisch gescand op spam zodat je hier zo min mogelijk last van hebt. Je kunt de instellingen van deze spamfilter aanpassen. In dit artikel vertellen we daar meer over.

Inhoudsopgave

Inloggen

Voor alle wijzigingen geldt dat je moet inloggen in je klantomgeving. Voor meer informatie hierover lees: Inloggen op Mijn Account bij Yourhosting.

Waar vind ik mijn spamfilter instellingen?

Om naar je spamfilter te gaan, log je eerst in op de Hostingmanager. Daarna kun je de spam instellingen vinden zoals in het screenshot hieronder. Ga naar 'Websites & domeinen' en je ziet hier welke domeinnaam je geselecteerd hebt. Klik vervolgens op Spamfiltering of op Spamfiltering (All domains) voor een lijst met al je domeinnamen.


Je komt nu in een nieuw scherm waar je direct naar de spamfilter instellingen kunt gaan (1). Je hebt ook de mogelijkheid om te checken of het spamfilter aan staat voor een bepaalde domeinnaam (2). Als je wilt kun je ook alle domeinnamen aanvinken en checken (3).


QW2WT-ViVUKQi5GX6ZJEsyZFTYhqEqlYDw

Hoe stel ik mijn spamfilter optimaal in?

Laten we beginnen met het dashboard waar je in terechtkomt. Er zijn veel opties en daardoor lijkt het erg ingewikkeld. Gelukkig kunnen we ons richten op drie belangrijke opties: de quarantaine waar spamberichten binnenkomen (1), de lijst met geaccepteerde of geblokkeerde afzenders (2) en de plek waar je het spamfilter kunt 'trainen' (3)


wVijX-3hkWcgtzy5YkS3iaBQtX-lJ88YRg

Spam quarantaine: Dit scherm lijkt heel erg ingewikkeld. Maar eigenlijk is er maar één ding belangrijk. Onder de pijl vind je een lijst met mails die de afgelopen tijd in de spam zijn terechtgekomen. Je kunt hier zien of er berichten tussen staan die niet in de spam horen. Deze kun je dan als veilig markeren. In ons voorbeeld is er geen spam. Zo hoort het!


pTtn120MIJVNkaAj7VFsLS5qceagV7LaUA

Acceptatie en blokkering: Als je naar 'Afzender-acceptatie lijst' gaat kom je weer in een scherm wat erg ingewikkeld lijkt. Gelukkig is ook hier maar één optie belangrijk: de knop 'In acceptatielijst opgenomen afzender toevoegen'.


fyP7iNQGQT-KBul4kZ5M1IO5RyeCTePbQA

Je ziet nu dit scherm. Je hoeft eigenlijk alleen 'Adres' (1) in te vullen. Vul hier het adres in van degene van wie je altijd mails moet kunnen ontvangen. Komen er bijvoorbeeld vaak van één bepaalde afzender mailtjes onterecht in de spam? Dan kun je het mailadres hier toevoegen. Deze mails komen dan nooit in de spam. NB: Je kunt ook alleen een domein toevoegen. In ons voorbeeld is dat dus gray.com. Nu komt de mail van alle adressen die eindigen op @gray.com niet meer in de spam.


wPy0J8IxqtidCp5o4CfjY7Y64r1NR1nc9A


Als je naar 'Afzender-blokkeringslijst' gaat krijg je precies hetzelfde scherm voor het blokkeren van één mailadres of alles van dezelfde afzender.

Berichten trainen: Je kunt het spamfilter 'trainen' om spam beter te herkennen. Als je dit wilt doen kom je in dit scherm. Je voegt een bestand toe (1) (meer hierover onder de afbeelding), geeft aan of dit bericht spam of juist géén spam is (2), en vervolgens klik je op 'Ga verder' (3). 


7oJ6GSiF33uwc4DWn-Yuq-SSLhYc-kJ33A

NB: Om berichten hier toe te voegen moet je een mailtje opslaan als bestand. Dit mag in een MSG, EML of TXT format zijn. Hoe je een bericht opslaat in Outlook lees je hier en op de Mac lees je hier. Kom je hier niet helemaal uit? Neem gerust contact op voor hulp.

Wat voor spamfilter gebruiken jullie?

Wij gebruiken een spamfilter ontwikkeld door Spamexperts. Het beheer en de ondersteuning ligt volledig bij ons en je kunt met al je vragen hierover bij Yourhosting terecht. Maar als je het interessant vind om meer over Spamexperts te weten, kun je altijd kijken op hun website.

Kunnen jullie dit voor mij doen?

De spamfilter staat automatisch ingeschakeld als je klant bij ons bent. Verder werkt deze automatisch en hoef je er geen uitgebreide installatie voor te doen. Ondervind je issues met spam? Neem dan dit artikel door of neem even contact met ons op.

De spamfilter werkt niet naar behoren. Wat nu?

Doorloop de voorgaande stappen in dit artikel. Nog altijd niet het gewenste effect? Neem dan even contact met ons op.

Kan ik ook mail traceren?

Ja, dat kan. Daarvoor gaan we even terug naar het dashboard uit de eerste alinea. Je ziet hier ook de optie 'logbestanden'.

Klik hier op.


daWLS_Oj0jgEYmWAypuoSkIEz2KlWYOUgQ


Je komt nu in een nieuw scherm. Je kunt hier bepalen van hoever terug je ontvangen mailtjes wilt inzien (1). Klik daarna op het vergrootglas-icoon om de mails weer te geven (2). De mailtjes komen te staan in de lijst (3) waar je kunt zien wanneer ze verstuurd zijn, door wie en wat de status is (afgeleverd of uitgefilterd als spam). 


7DFhKQXxaqbjaXCs-H16RLLXBwFD5l707g

Mag ik ook een eigen spamfilter gebruiken?

Je bent vrij om een eigen spamfilter te gebruiken. Een eigen spamfilter kun je instellen als app in je mail programma of via een DNS verwijzing naar een externe server. NB: We leveren hier geen support op en zijn niet verantwoordelijk als de spamfiltering niet (goed) werkt. Als je toch het spamfilter bij Yourhosting weer wilt inschakelen helpen we daar uiteraard graag bij.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.