Uitgaande e-mailserver (SMTP)

Bij het instellen van je e-mailaccount wordt er meestal gebruik gemaakt van autodiscover. Dit betekent dat je alleen een e-mailadres en een wachtwoord in je e-mailprogramma hoeft in te stellen. De rest van je gegevens worden dan automatisch voor je opgehaald en ingesteld.

Werkt het instellen van een nieuw e-mailaccount niet, of heb je om een andere reden de uitgaande e-mailserver-instellingen nodig, dan vind je deze instellingen in je klantomgeving.

Hoe doe ik dat?

In Mijn Account ga je naar Mijn Gegevens en scroll je vervolgens naar Mijn Technische Gegevens. Hier zie je de servergegevens van je mail. Heb je de klantomgeving 'Mijn Yourhosting', dan vind je je instellingen bij 'Hosting & E-mail'.

De standaard uitgaande e-mailserver-instellingen ziet er als volgt uit:

• Uitgaande e-mailserver (SMTP): mail.yourhosting.nl
  • Poort: 465
  • E-mailgebruikersnaam: Je e-mailadres
  • E-mailwachtwoord: Het wachtwoord wat je voor je e-mailadres hebt ingesteld