Startersgids Exchange Online bij Yourhosting

Als je Exchange Online bij ons afneemt wil je hier snel mee aan de slag. In deze handleiding leggen we uit hoe je jouw licentie in gebruik neemt.

Inhoudsopgave

Eerste keer inloggen

• Je hebt van ons een e-mail ontvangen na het bestellen van Exchange Online.
  • Deze e-mail ontvang je op het contactmailadres dat je hebt opgegeven bij je bestelling.
  • In deze e-mail staan je (tijdelijke) gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Log met deze gegevens in via https://portal.office.com

Naar de beheeromgeving

• Bij de eerste keer inloggen wijzig je het tijdelijke wachtwoord in een eigen gekozen wachtwoord;
  • Nadat je bent ingelogd kun je via het menu links naar apps;
  • Ga via deze weg naar Beheer.

Domeinnaam toevoegen

• Klik in het linker menu op Instellingen en selecteer Domeinen;
  • Klik op +Domein toevoegen;
  • Vul de domeinnaam in en klik op Volgende.

TXT-record toevoegen

• Kopieer de TXT-waarde;
  • Voeg deze als TXT-record toe aan de DNS van je domeinnaam;
  • Domeinnaam bij ons? Je leest hier hoe je DNS aanpast;
  • Klik op Controleren.

Eigen DNS-records beheren of de nameservers van Microsoft gebruiken

• Na verificatie van het TXT-record word je doorgeleid naar een pagina Uw online services instellen;
  • Hier kan je kiezen of je de DNS-records zelf wil beheren of de nameservers van Microsoft wilt gebruiken;

v_V8Rrp-lg3teedjDUcGYgheNhKPN2_O_g

Eigen DNS-records beheren

• Kies voor Ik beheer mijn eigen DNS-records;
  • Klik op Volgende;
  • Microsoft checkt je huidige DNS-records;
  • Vervolgens wordt er in het rood aangegeven welke records ontbreken;
  • DNS-records die wel goed ingesteld zijn, worden groen afgevinkt;
  • Als alle DNS-instellingen juist zijn klik je op Voltooien.

Nameservers van Microsoft gebruiken

• Kies de optie Stel mijn online services voor mij in (aanbevolen) en klik op Volgende;
  • Microsoft geeft in het volgende scherm de gewenste DNS weer;
  • Voeg deze toe in het beheercentrum van je domeinnaam;
  • Klik op Controleren;
  • Als de nameservers goed zijn ingesteld klik je op Voltooien.

Gebruiker aanpassen

Als de domeinnaam succesvol is toegevoegd kun je jouw gebruikersnaam wijzigen.

• Klik in het linker menu op Gebruikers en dan Actieve Gebruikers;
  • Selecteer de gebruiker waarvan je de gebruikersnaam wilt aanpassen;
  • Klik achter gebruikersnaam op Bewerken.

Alias en domeinnaam selecteren

• Vul in het eerste veld de gewenste alias in;
  • Selecteer achter de @ de domeinnaam die je zojuist hebt toegevoegd;
  • Klik op Opslaan;

Omdat je de gebruikersnaam waarmee je nu ingelogd bent hebt gewijzigd, kun je in het volgende scherm alleen maar voor Afmelden kiezen. Je wordt na het afmelden doorverwezen naar het inlogscherm. Log hier nu in met je nieuwe gebruikersnaam. Het wachtwoord dat je eerder hebt ingesteld is niet gewijzigd.

Licentie selecteren

Na het inloggen met je nieuwe gebruikersnaam wordt je automatisch doorverwezen naar het Beheercentrum

• Als dit niet het geval is klik dan op Beheer in je apps.
  • Kies in het menu links voor Gebruikers en dan Actieve gebruikers.

Licentie bewerken

• Selecteer de gebruiker waar je de licentie aan wilt koppelen;
  • Klik achter Product licenties op Bewerken.

Licentie instellen

• Selecteer de locatie;
  • Je ziet nu de licenties die je kunt koppelen aan de gebruiker;
  • Zet de gewenste licentie aan;
  • Klik op Opslaan.