Wachtwoorden beheren in Microsoft 365 bij Yourhosting

Als je Microsoft 365 gebruikt dan kun je de wachtwoorden van je gebruikers beheren. In dit artikel vertellen we meer over wachtwoord resetten en meervoudige verificatie.

Inhoudsopgave

Wachtwoord gebruiker resetten

Een wachtwoord van een een gebruiker reset je via Actieve gebruikers in het Microsoft 365 Admin Center. Hier selecteer je de gebruiker en klik je op de knop Wachtwoord opnieuw instellen. Een uitgebreide uitleg hierover vind je op de supportpagina van Microsoft.

Gebruiker zelf een wachtwoord laten resetten

Als gebruikers hun wachtwoord zijn verloren, dan kun je als beheerder het wachtwoord voor ze resetten. Je kunt ook Selfservice voor wachtwoordherstel in te schakelen. Gebruikers kunnen dan zelf hun wachtwoord resetten. Via de beheeromgeving schakel je dit in. Kijk voor meer informatie over selfservice voor wachtwoordherstel op de website van Microsoft.

Wachtwoordenbeleid

Het standaardbeleid binnen Microsoft 365 is dat elke 90 dagen het wachtwoord verloopt. De gebruiker kan met het verlopen wachtwoord inloggen op de portal om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Als beheerder kun je het wachtwoordenbeleid wijzigen. Je kunt het aantal dagen wijzigen of inschakelen dat wachtwoorden niet verlopen. Je wijzigt het wachtwoordbeleid in het Microsoft 365-beheercentrum.

Multi Factor Authenticatie

Met Multi Factor Authenticatie voeg je een extra beveiliging toe aan Microsoft 365. Dit werkt met de Microsoft Authenticator-app. De Microsoft Authenticator-app downloadt de gebruiker eenvoudig in de store op zijn/haar mobiel of tablet.

Standaardinstellingen voor beveiliging aanzetten

• Open de Eigenschappen-pagina;
  • Klik op Standaardinstellingen voor beveiliging beheren;
  • Zet Standaard instellingen voor beveiliging inschakelen op Ja.

Gebruikers hebben vanaf nu twee weken de tijd om de meervoudige verificatie te activeren. Het activeren en het aanpassen van de instellingen van de meervoudige verificatie gaat via deze omgeving.

Meer informatie vind je in deze Microsoft-documentatie over Standaardinstellingen voor beveiliging.