Yourhosting - Bestellen en betalen van je Microsoft-producten bij Yourhosting


Hoe werkt de facturatie bij Yourhosting voor Microsoft licenties en hoe bestel of upgrade ik mijn producten? In dit artikel vertellen we hier meer over.

Inhoudsopgave

Wanneer ontvang ik mijn factuur?

Direct na je bestelling staat je factuur klaar in Mijn Account. Je ontvangt hier ook een e-mail van. In Mijn Account kun je je factuur direct voldoen, bijvoorbeeld met iDEAL, PayPal of creditcard.

Heb je meerdere licenties van een type (bijvoorbeeld meerdere Business Standard licenties) dan staan al deze licenties op één factuur  bij de verlenging. Zo beperken we het aantal facturen dat je krijgt. Als je een nieuwe licentie van dit type bij ons bestelt, dan wordt deze eerst voor de hele maand gefactureerd. Met de eerstvolgende verlenging wordt deze voor een deel van de maand gefactureerd.

Hoe bestel ik (extra) licenties?

Via deze stappen bestel je eenvoudig het abonnement dat bij jou past. Alleen SharePoint Online en Project bestel je door contact met ons op te nemen.

  • Ga naar de websitepagina van het product dat je wilt bestellen;
  • Klik in het menu op ‘Prijzen’;
  • Selecteer het gewenste abonnement en klik op de bestelknop;
  • Kies het aantal gewenste licenties. Klik vervolgens op 'Voeg toe aan winkelmandje';
  • Ben je al klant? Vul dan je klantnummer en wachtwoord in en klik op 'Inloggen';
  • Ben je nog geen klant, vul dan je gegevens in;
  • Klik op ‘Ga verder’;
  • Selecteer je betaalwijze en ga akkoord met de algemene voorwaarden;
  • Klik op 'Bevestigen en betalen';
  • Je producten worden binnen 4 uur uitgeleverd.

Hoe bestel ik een proeflicentie?

Van de meeste abonnementen van Microsoft 365, OneDrive voor Bedrijven en Exchange Online kun je een proeflicentie afnemen. Zo kun je eerst een maand lang gratis uitproberen, voordat je besluit om het aan te schaffen. Na één maand worden de licenties automatisch omgezet in een betaalde dienst, tenzij je voor het eind van de maand opzegt.

Klik hieronder op de proeflicentie die je wilt bestellen:

Hoe upgrade of downgrade ik mijn huidige licentie?

Een upgrade of downgrade geef je via het supportformulier aan ons door. Bij het onderwerp kies je 'Microsoft-producten'. In het bericht geef je aan welke licentie je wilt upgraden of downgraden, wat de nieuwe licentie wordt en om welke gebruiker het gaat. Wij zeggen vervolgens je huidige licentie op en koppelen de nieuwe licentie aan je omgeving. Je ontvangt een e-mail van ons wanneer de upgrade of downgrade is voltooid.

Worden er kosten gecrediteerd als ik mijn licentie upgrade of downgrade?

Bij een upgrade crediteren we de oude licentie voor de resterende periode en brengen we de nieuwe licentie in rekening. Bij een downgrade ontvang je van ons een factuur waarop we de nieuwe licentie berekenen over de periode waarin de oude licentie nog niet gefactureerd was. 

Krijgen bedrijven volumekortingen?

Ja, vanaf 50 licenties krijg je van ons een korting. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Ik heb net Microsoft 365 betaald. Wat nu?

Nadat je de eerste bestelling van een Microsoft-licentie bij ons hebt geplaatst, dan maken wij bij Microsoft de "tenant" (de Microsoft-omgeving) aan. Je ontvangt van ons vervolgens een e-mail met de inloggegevens van het beheerdersaccount van de nieuwe tenant. 

Hierna kun je je de tenant naar wens inrichten, bijvoorbeeld door een domeinnaam te koppelen en een gebruiker aan te maken. Wij helpen je graag met het naar wens inrichten van de tenant, of kijk in onze Quick Start Guides als je zelf aan de slag wil.

Als je al een licentie bij ons afneemt en een nieuwe licentie bestelt, dan voegen wij de nieuwe licentie toe aan de tenant (Microsoft-omgeving) als de betaling van de factuur is verwerkt. 


Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.