Gedeelde postvakken toevoegen in Microsoft 365 bij Yourhosting

Heb je één of meer licenties voor Microsoft 365 of Exchange Online? Dan mag je hier gratis gedeelde postvakken aan koppelen. Dit zijn postvakken met een eigen mailbox en uniek mailadres, maar die altijd gekoppeld zijn aan een bestaande gebruiker. Je kunt zo'n postvak ook aan meerdere collega's koppelen zodat jullie er allemaal bij kunnen. Dit is handig voor algemene mailadressen zoals info@ of facturen@. In deze handleiding vertellen we er meer over.

Inhoudsopgave

Wat is een gedeeld postvak

Je hebt bij ons een licentie nodig om gebruik te kunnen maken van Microsoft 365. Deze licentie koppel je aan een gebruiker. Daarnaast mag je ook gedeelde postvakken aanmaken. Deze zijn gratis en mag je in principe onbeperkt aanmaken. Ze hebben echter geen eigen wachtwoord. Om deze postvakken in te zien en te gebruiken moeten ze gekoppeld zijn aan minstens één gebruiker met een actieve licentie.

Hoe maak ik een gedeeld postvak aan

Wil je een gedeeld postvak aanmaken? Hou dan dit stappenplan er bij:

1. Log in op het Microsoft portal;
  2. Ga naar Beheer;
  3. Klik in het menu links op Teams en groepen > Gedeelde postvakken;
  4. Klik op de button boven de lijst met Een gedeeld postvak toevoegen;
  5. Vul de gegevens in en klik op Wijzigingen opslaan onderaan.

ZTb11cVwlxnaQsqKsWWaLrdJGq_6JvK2zA

Hoe voeg ik leden toe aan een postvak

Zodra je een postvak hebt aangemaakt volgens het stappenplan in de bovenstaande paragraaf, krijg je direct de mogelijkheid om leden toe te voegen.

gA7JjkqQZc8BGN5YgJtUqEXBxJTEaN7BGw

Het kan ook zijn dat je deze naderhand wilt toevoegen, of de leden van het postvak wilt aanpassen. In dat geval klik je het bewuste postvak aan in de lijst en kies je in het nieuwe scherm voor Bewerken onder het kopje Leden

V65_0tBcx8exkPH7wfcRV-cMGYqaH_yqig

Postvak toevoegen en inzien (Outlook, Apple Mail, etc)

Heb je een gedeeld postvak aangemaakt en er één of meerdere gebruikers lid van gemaakt? Dan verschijnt deze automatisch als een apart postvak in je mailprogramma zoals Outlook of Apple Mail. Zie je deze niet?

• Wacht dan maximaal een uur: het kan soms even duren voordat de wijziging verwerkt is;
  • Start het mailprogramma even opnieuw op;
  • Dubbel check of je bent ingelogd met de account van de gebruiker die lid is van het postvak;
  • Ga naar https://outlook.office.com en controleer of het postvak daar staat.

Nog altijd geen postvak zichtbaar? Probeer dan eens de uitgebreide handleiding van Microsoft voor het handmatig toevoegen van een gedeelde mailbox, of neem even contact op met één van onze medewerkers.