Startersgids Acronis bij Yourhosting


Inhoudsopgave

Stap 1: Beheeromgeving en inloggegevens

Nadat je bestelling is afgerond, ontvang je van ons een activeringsmail. Daarmee kun je een wachtwoord aanmaken voor je gebruiker. Vervolgens log je met de nieuwe gegevens in op https://cloud.acronis.com/login.

Heb je een Acronis Basic-licentie, dan ontvang je één gebruiker. Je kunt geen extra gebruikers aanmaken. De gebruikersnaam maken wij automatisch voor je aan, deze kun je niet aanpassen.

Heb je een Acronis Pro-licentie, dan kun je wel extra gebruikers aanmaken, zogeheten Units. Deze extra units kun je onder andere gebruiken voor afdelingen, medewerkers en locaties. Voor het aanmaken van extra units log je in op het managementconsole via https://cloud.acronis.com/mc/.

Stap 2: Verbinden

In Acronis kun je een apparaat toevoegen. Dit is bijvoorbeeld een PC, laptop of telefoon. Klik hiervoor eerst op 'Apparaten' (1) en vervolgens op 'Toevoegen'. Verbonden apparaten komen in het overzicht (3) te staan.

Stap 3: Backup Agent installeren op je apparaat 

Kies een apparaat uit de lijst. Als je hier op klikt wordt er een download gestart of kom je op de pagina voor het downloaden van een mobiele app.

Stap 4: Installeren 

Klik op ‘Installeren’ om de Backup Agent op je pc te installeren. Zodra de installatie is voltooid, is het nodig om opnieuw in te loggen.

Stap 5: Alle apparaten 

Nadat je opnieuw bent ingelogd, klik je aan de linkerkant op ‘Alle apparaten’ om je toegevoegde apparaat terug te vinden.

Bij de volgende stap ga je daadwerkelijk een back-up maken.

19rO5E5a_Kw6PbbxE0zcsvO_4ViaPHu-tQ

Stap 6: Selecteer apparaat

Nu kun je beginnen met het maken van de back-up. Selecteer het apparaat in het midden van het scherm.

IdCyMC9yBKOCp4E4ypN4NVPvogGHvGpykA

Stap 7: Back-upmenu

Na het selecteren van je apparaat, wordt aan de rechterkant het back-upmenu geopend. Klik daar op ‘Protect’.

Stap 8: Naam

Voor je een back-up maakt, is het handig om deze eerst een naam te geven. Dit doe je door te klikken op het potloodje achter ‘Volledige machine tot Cloudopslag’. Geef je back-up een naam en klik vervolgens op ‘Oke’.

HxQvqiMkRjy_R9Scdfqft2RBHozRi29Lig

Stap 9: Onderdelen

Selecteer nu achter ‘Back-up van’ van welke onderdelen je een back-up wilt maken. In dit voorbeeld maken we een back-up van ‘Bestanden en mappen’.

WKv9x0wsNa2eeWeeWrsLiSYfE9NtfEAovg

Stap 10: Items kiezen

In de vorige stap hebben we gekozen voor ‘Bestanden en mappen’. Nu kun je de juiste bestanden en mappen kiezen. Klik achter ‘Items waarvan een back-up moet worden gemaakt’ op ‘Opgeven’.

bPAZu3KnEuc33B3C-9vsWrlwCaSmMpa3Lg

Stap 11: Selecteren 

Je ziet nu de verschillende schijven op je pc, klik op ‘Bestanden en mappen selecteren’ om deze uit te klappen. Kies vervolgens voor je gewenste bestanden of mappen. Na het selecteren van de gewenste opties, klik je op ‘Toepassen’.

Stap 12: Back-up uitvoeren 

Klik op ‘Nu uitvoeren’ om de back-up te maken. Je kunt de voortgang van de back-up volgen in het scherm. 

VMzf3VlrAlTYEvmzIScUWMD9KP_FCtv_Ew

Stap 13: Back-up bekijken 

Zodra de back-up klaar is kun je deze aan de linkerkant in het menu bekijken door te klikken op 'Back-ups'. 

ZwAzjpYjdNQ6aRS5TSBIwGGXBIY2Kau8jQ

Je hebt nu succesvol een back-up gemaakt. wil je een back-up terugplaatsen? Volg dan de handleiding voor het terugzetten van back-ups.

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.