Storing verhelpen bij Microsoft 365 van Yourhosting

Werkt Microsoft 365 niet? Er kunnen veel oorzaken zijn. We zetten hier de meest voorkomende op een rijtje. Loop deze eerst door voordat je contact opneemt. Vaak kun je een storing snel oplossen.

Inhoudsopgave

Stap 1: Controleer de status bij Microsoft

Kijk altijd eerst of er een storing bij Microsoft is. Dit voorkomt veel onnodig werk. Ga naar https://portal.office.com/servicestatus en controleer of hier een melding is gemaakt. Microsoft legt hier uit wat er eventueel aan de hand is en wanneer de verwachting is dat het wordt opgelost.

Stap 2: Check de verbinding

Er kan een issue zijn met de verbinding van jouw kant. Controleer het volgende:

• Heb je verbinding met het internet?
  • Wordt de verbinding beperkt door een VPN of virusscanner?
  • Is er een storing bij je internetprovider?

Stap 3: Update

Normaal gesproken verzorgt Microsoft automatisch updates. Je Office pakket heeft dus altijd de laatste versie. Controleer voor de zekerheid of dit ook bij jou het geval is.

1. Open een willekeurig Office programma (Word, Excel, etc);
  2. Klik op Bestand links bovenin;
  3. Kies linksonder voor Account
  4. Klik rechts op Bijwerkopties en kies voor Nu bijwerken.

yG1BVFWDchMyfHhxZdwXq5LBxcOWSs-Q2w

Stap 4: Gebruikers en licenties

Voor deze actie heb je beheerdersrechten nodig. Ben jij niet de beheerder van jullie Microsoft 365 omgeving; zorg dat diegene deze stappen uitvoert.

1. Log in op het Office portal met je beheerdersaccount;
  2. Ga naar Beheer;
  3. Ga naar Gebruikers en dan Actieve Gebruikers;
  4. Controleer of iedereen de juiste licentie heeft en actief is.

Stap 5: Gebruikers afmelden

Gebruik je een Windows PC? Probeer dan het volgende:

1. Sluit alle Office programma's af;
  2. Ga naar Start -> Instellingen -> Accounts -> Toegang tot werk of school;
  3. Meld alle accounts hier af;
  4. Start een willekeurig Office programma en meld je opnieuw aan.

Stap 6: Domeinnaam status

Net als bij stap 4 kan dit allen gedaan worden door een beheerder. We controleren of de domeinnaam nog juist gekoppeld is aan de Microsoft 365 tenant.

1. Log in op het Office portal met je beheerdersaccount;
  2. Ga naar Beheer;
  3. Ga naar Domeinen;
  4. Je ziet direct of de domeinnaam nog op 'groen' staat;
  5. Is de koppeling niet juist; klik dan op de domein;
  6. Je ziet direct welke DNS records ontbreken of niet kloppen.

Stap 7: Contact opnemen

Zorg dat je alle stappen in dit artikel doorlopen hebt voordat je contact met ons opneemt. De collega zal ook eerst vragen of je deze zaken hebt gecontroleerd. Hou ook rekening met het volgende:

• We leveren geen support op problemen met Windows of je computer;
  • Storingen bij Microsoft worden door hen opgelost, niet door ons;
  • Een wijziging in de DNS of een licentie kan een paar uur duren;
  • Start na een update je computer altijd opnieuw op.