Mailproblemen oplossen bij Microsoft 365 van Yourhosting

Als je Microsoft 365 afneemt bij ons kun je gebruik maken van Exchange Online. Dit is de mailfunctie van Microsoft 365. Gaat er iets mis met het gebruik van Exchange Online? In dit artikel bespreken we de oplossingen.

Inhoudsopgave

1. Licentie en postvak controleren
  2. Testen in Outlook Web App
  3. Check de account in het mailprogramma
  4. Controleer de DNS
  5. Wachtwoord

1. Licentie en postvak controleren

Bijna alle licenties van Microsoft 365 zijn inclusief mail. Heb jij de licentie Apps voor Bedrijven? Daarin zit Exchange Online niet inbegrepen. Je mail loopt dan via een andere server. Je kunt in het beheercentrum van Microsoft 365 zien welke licentie er is toegewezen aan jouw account.

1. Log in op het Microsoft 365 portal;
  2. Ga naar Beheer in je apps;
  3. Klik in het menu links op Gebruikers en dan Actieve Gebruikers;
  4. Klik op je mailadres in de lijst.

NB: Heb je geen toegang tot de app Beheer? Vraag dit dan aan iemand met de juiste autorisaties.

2. Testen in Outlook Web App

Om te controleren waar het fout gaat met je mail raden we aan om het te testen in de Outlook Web App.

• Log in op outlook.office.com;
  • Test of je mail kunt versturen en ontvangen;
  • Gaat dit goed? Ga verder met Stap 2;
  • Werkt je mail ook hier niet? Ga verder met Stap 3.

3. Check de account in het mailprogramma

Als je mail online goed werkt zal het probleem liggen aan je mailprogramma. Bijvoorbeeld Outlook, Apple Mail of de app op je telefoon. Controleer de volgende zaken:

• Gebruik je de nieuwste versie van het programma?
  • Ga naar de instellingen en controleer je mailadres en wachtwoord.
  • Verwijder je account en voeg deze opnieuw toe.
  • Start je computer of telefoon opnieuw op.

4. Controleer de DNS

Werkt je mail ook online niet? Het is belangrijk dat de DNS verwijst naar de juiste mailserver. Ga naar de DNS instellingen van je aanbieder en controleer of de MX records er zo uit zien:

domeinnaam-nl.mail.protection.outlook.com

NB: Waar in ons voorbeeld domeinnaam-nl staat is dit jouw eigen domeinnaam.

Om de mail goed te laten werken mogen alleen deze MX records er in staan. Zie je andere MX records dan is je domeinnaam verbonden met een andere mailserver.

5. Wachtwoord

Lukt het niet om in te loggen in de online versie van Outlook? Het kan ook zijn dat je wachtwoord niet klopt.

• Ga naar portal.office.com en probeer daar in te loggen.
  • Lukt dit niet gebruik dan de wachtwoord vergeten optie.
  • Als deze optie niet beschikbaar is vraag dan een collega met beheerdersrechten om in te loggen.
  • Pas je wachtwoord aan en verander dit ook in je mailprogramma of mobiele app.