Standaard e-mailinstellingen bij DeHeeg

Wat zijn de standaard e-mailinstellingen?

Om e-mail te versturen en te ontvangen stel je je e-mail in op een e-mailprogramma. De juiste instellingen vind je via je Mijn DeHeeg omgeving en het controle paneel PLESK. Op deze pagina laten wij je zien hoe je de instellingen opvraagt die voor jou van toepassing zijn.

Stap 1

Log in op Mijn Account en ga naar links naar menu Beheren en klik vervolgens op Beheren achter het betreffende domein.

Klik dan op tabblad Hosting & e-mail en noteer de naam van de server die je daar ziet staan.

Deze moet namelijk worden gebruikt als inkomende en uitgaande mailserver in het e-mailprogramma.

Stap 2

Log in op plesk via de Naar Plesk knop op de pagina waar je nu zit.

Stap 3

Klik in de linker kolom met knoppen, op de knop Mail.

Vervolgens krijg je een overzicht te zien van je mailboxen.

Ga naar Mail

Stap 4

Kijk hoe het e-mailadres welke je wilt instellen is aangemaakt.

Als er alleen een normaal e-mailadres staat, is het e-mailadres ook de loginnaam welke je moet invullen in je e-mailprogramma.

Als er een e-mailadres staat met het formaat gebruikersnaam@domeinnaam (bijvoorbeeld deheeg15@deheeg.nl) en het normale e-mailadres (bijvoorbeeld info@deheeg.nl) is als alias is aangemaakt daarvoor, dan moet je in je e-mailprogramma niet het e-mailadres als loginnaam invullen maar de gebruikersnaam@domeinnaam die erbij hoort (dus in dit voorbeeld zou dat dan deheeg15@deheeg.nl zijn i.p.v. alleen deheeg15 wat voorheen werd gebruikt).

Stap 5

Als het goed is weet je nu welke inkomende en uitgaande mailserver en welke gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord je moet invullen in je e-mailprogramma.

Verder zijn ook de volgende instellingen van toepassing:

• Poort voor inkomende e-mail met SSL/TLS en IMAP: 993
  • Poort voor inkomende e-mail met SSL/TLS en POP: 995
  • Poort voor uitgaande e-mail met STARTTLS: 587
  • Poort voor uitgaande e-mail met SSL: 465

Ook moet je in je e-mailprogramma aanvinken of invullen dat er verificatie is vereist voor uitgaande e-mail. Hiervoor worden dezelfde logingegevens gebruikt als voor de inkomende e-mail.