Hoe stuur ik mijn e-mail door bij DeHeeg?

Het is mogelijk om een e-mail automatisch door te laten sturen naar een ander e-mailadres. Je stelt dit in voor een bestaande mailbox zodat je een kopie hebt, of je kunt de mail direct door laten sturen zonder een mailbox aan te maken. Op deze pagina laten wij je zien hoe je het doorsturen van mail instelt.

Inhoudsopgave

Stap 1

Log via je account in op de PLESK-omgeving van je hosting.

Als je niet weet hoe je dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Wil je e-mailberichten in je mailbox ontvangen EN ook naar een extern e-mailadres doorsturen? Klik dan op Mail en vervolgens op het tabblad Emailadressen. Klik hierna op het e-mailadres dat je wilt doorsturen.

Kies je e-mailadres

Stap 3

Klik op het tabblad Doorsturen en vink de optie Het doorsturen van e-mailberichten activeren aan. Je kunt nu het e-mailadres invullen waar je de mail naar door wilt laten sturen. Het is mogelijk om meerdere adressen op te geven. Deze ontvangen dan allemaal een kopie van de mail. Je kunt hiervoor elk adres op een nieuwe regel invoeren, of de adressen d.m.v. spaties, komma’s of puntkomma’s scheiden. Sla de nieuwe instelling op middels de knop OK.

Mail doorsturen

Mail zonder mailbox doorsturen

Het is ook mogelijk om een mailbox zonder “mailbox” aan te maken en om wel een forward in te stellen. Ga hiervoor naar Mail en klik op de knop E-mailadres aanmaken. Vul het gewenste e-mailadres in voor de domeinnaam en haal het vinkje bij Inlog Plesk en bij Postvak weg. Genereer een wachtwoord (anders krijg je een foutmelding).

Mail doorsturen zonder mailbox

Ga hierna naar het tabblad Doorsturen en vul het e-mailadres in waar de e-mail naartoe moet worden gestuurd.

Mail doorsturen

Sla de instelling op en test het doorsturen.