Een DKIM record instellen bij De Heeg

Als je mail verstuurd kan het voorkomen dat deze onterecht als spam wordt gezien. Je mail komt dan niet goed aan bij de ontvanger. DKIM zorgt dat je mail nog beter als veilig herkent wordt. In deze handleiding leggen we uit hoe je dit instelt. 

Inhoudsopgave

Inleiding

De afkorting DKIM staat voor DomainKeys Identified Mail. DKIM is een authenticatie methode voor je mail. Je voegt het toe als een record in de DNS van je domeinnaam. Dit record correspondeert met de mailserver. 

Authenticatie

Op het moment dat je mail verstuurd, wordt er gecheckt of de authenticatie in de domeinnaam (het DNS record dus) matched met de mailserver. Hiermee voorkom je spoofing: dat is een vorm van spam waarbij de afzender hun domeinnaam maskeert waardoor het lijkt alsof het van jouw mailadres afkomstig is. Met DKIM kunnen kwaadwillende jouw domeinnaam niet meer spoofen.

DKIM activeren

Om DKIM te activeren voor jouw domeinnaam, volg je deze stappen:

  1. Ga naar onze website;
  2. Klik rechts bovenin op Inloggen en kies voor Mijn Account;
  3. Vul je mailadres en wachtwoord in en klik op Inloggen;
  4. Klik op Mijn diensten;
  5. Ga naar Plesk;
  6. Kies voor Mail in het menu links;
  7. Ga naar het tabblad Mailinstellingen;
  8. Klik de domeinnaam aan waar het om gaat.DKIM inschakelen

Heb je de stappen uit de vorige paragraaf gevolgd? Dan zie je nu onderstaand scherm. Scroll naar beneden totdat je de regel ziet waarmee je DKIM kunt inschakelen. Vink deze aan en klik op ToepassenKlik nu op How to configure external DNS. Je krijgt nu onderstaand scherm te zien. Kopieer de twee records en voeg deze toe aan je DNS. 

NB: Staan je nameservers extern? Wij kunnen je hierbij helaas niet ondersteunen. Neem contact op met de support van de betreffende partij als je hulp nodig hebt met het aanpassen van de DNS. 

Kosten

Als je klant bent en je hebt een domeinnaam en hosting bij ons dan is het instellen van DKIM helemaal gratis. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op voor ondersteuning. 

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.