Mail van Yourhosting instellen in Outlook 2019/Microsoft 365

Als je mail hebt bij Yourhosting kun je jouw mailadres toevoegen in Outlook. In deze handleiding leggen we uit hoe je dit doet met de nieuwste versie van Outlook. Deze wordt standaard geleverd bij Microsoft 365.

Inhoudsopgave

Benodigde gegevens

• Om je mail in Outlook toe te voegen heb je een aantal mailgegevens nodig. Lees hier welke gegevens dit zijn;
  • Een overzicht van al je e-mailadressen vind je in Plesk onder Mail.

Mailconfiguratie

1. Heb je Outlook nog openstaan sluit deze dan eerst;
  2. Druk op je toetsenbord op de Windows-knop + R*;
  3. Het uitvoervenster opent. Voer in dit venster het volgende commando in: outlook.exe /manageprofiles
  4. Is dit het eerste e-mailadres dat je in Outlook instelt dan krijg je de vraag om een profiel in te stellen;
  5. Voer een gewenste profielnaam in;

*Lukt het niet om de instellingen te openen zoek dan in configuratiescherm. Typ rechtsboven in het zoekvenster Mail

E-mailaccount

• Klik op E-mailaccounts voor een overzicht.

hymwpwjgh38GC2pk65R0ZU06CC1oBT1dgg

• In het nieuwe scherm kun je een mailadres toevoegen of een bestaande aanpassen;

jiOgDQoeyUlKJyIhrB5t5nWjxm_vf3Txbg

Accountgegevens

1. Klik op Nieuw en selecteer Handmatige Instelling of extra servertypen;
  2. Kies voor Volgende en klik op POP of IMAP;
  3. Voer deze gegevens in:
  • Naam: voer de naam in die je je mailaccount wil geven;
  • E-mailadres: het e-mailadres dat je wilt instellen
  • Type account: kies de instelling die je wenst. Wij raden IMAP aan.
  • Server inkomende e-mail: Het serveradres is mail.yourhosting.nl
  • Server uitgaande e-mail: vul hetzelfde serveradres in als bij inkomende e-mail.
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres. (Zijn er meerdere mailadressen aan de mailbox gekoppeld, gebruik dan het hoofdmailadres).
  • Wachtwoord: vul het wachtwoord in dat bij je e-mailbox hoort.

Uitgaande mailgegevens

• Klik op Meer instellingen;

qzmo_NLP2GAMW9bh_gFAMWCd9xqtSIDc1g

• Vink het eerste hokje aan: Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist;
  • Kies vervolgens voor de optie: Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail;

Poortnummers

Ga naar het tabblad Geavanceerd en controleer de volgende gegevens:

Poortnummers van server:

• Inkomende e-mail (IMAP): 993
  • Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL/TLS
  • Uitgaande e-mail (SMTP): 465
  • Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL/TLS

Pad van de hoofdmap: hier hoort niets te staan. Staat hier 'INBOX' ingevuld? Haal dit dan weg;

Instelhulp

We hebben een handige e-mailinstelhulp, waar je de stappen op je apparaat 1 voor 1 doorloopt. Je vindt de e-mailinstelhulp op https://www.yourhosting.nl/support/e-mail-instelhulp/