Yourhosting - E-mail instellen op een smartphone

E-mail instellen op je smartphone? Hieronder vind je welke gegevens je nodig hebt.

Let op, de Outlook-app gebruikt momenteel een verouderde beveiligingsprotocol en werkt daardoor niet goed samen met het meer up-to-date beveiligingsprotocol wat onze servers vereisen. We raden je daarom af de Outlook-app te gebruiken, gebruik liever de standaard app van je telefoon, Android Mail, de Gmail-app of de Apple Mail app.

Inhoudsopgave

Benodigde gegevens:

• E-mailadres: Je vindt de ingestelde e-mailadressen in de Hostingmanager. In de Hostingmanager ga je naar de ‘Mail’-pagina om het e-mailadresoverzicht te zien.
  • E-mailwachtwoord: Het wachtwoord dat bij de e-mailbox hoort die je wilt instellen.
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres. Het is mogelijk dat meerdere e-mailadressen gekoppeld zijn aan één mailbox. Je kunt echter alleen inloggen met het hoofd e-mailadres van deze mailbox. Vul hier daarom het hoofd e-mailadres in. Deze gebruikersnaam is ook voor server inkomende en uitgaande post hetzelfde.
  • Poortnummer inkomend: Gebruik je een IMAP-verbinding (aanbevolen) dan is het poortnummer van de inkomende mailserver 993. Gebruik je een POP3-verbinding, dan is het poortnummer 995. Het verschil tussen IMAP en POP3 vind je op onze supportpagina.
  • Poortnummer uitgaand: Het poortnummer van onze uitgaande mailserver 587.
  • Versleuteling (inkomend en uitgaand): SSL/TLS. Dit is een beveiligde verbinding.
  • Serveradres (inkomend en uitgaand): Het serveradres is serverXX.yourhosting.nl (zet in plaats van XX het daadwerkelijke nummer van de server waar jouw pakket op staat). Het servernummer vind je in Mijn Account op de pagina 'Mijn gegevens' onder de blauwe balk 'Mijn technische gegevens'.

MmIbXS8OKxpKU20RuXV7j3BLz_UF6zeMiw

(Video)handleidingen

Wachtwoord kwijt

Volg onderstaande stappen om een nieuw e-mailwachtwoord in te stellen:

• Log in op Mijn Account met je klantnummer en wachtwoord;
  • Klik in het menu op Hostingmanager;
  • Klik door naar de Hostingmanager van je pakket;
  • Ga naar ‘Mail’;
  • Klik op de mailbox waarvoor je een nieuw wachtwoord wilt instellen;
  • Stel een nieuw wachtwoord in en klik op ‘Ok’ of ‘Toepassen’.