Hoe stel ik een automatische beantwoorder (out of office reply) in bij DeHeeg?

U kunt via het controle paneel (Plesk) per mailbox een automatische beantwoorder / out of office reply instellen. Dit is bijvoorbeeld handig als u een aantal dagen afwezig bent.  Als iemand u in die periode een e-mail stuurt krijgt hij/zij automatisch een mailtje retour met een boodschap die u zelf vooraf hebt ingesteld. Op deze pagina laten wij u zien hoe u dit voor een mailbox activeert.

Stap 1

Log via je account in op de PLESK-omgeving van uw hosting.

Als u niet weet hoe u dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Klik in de linker kolom met knoppen, op de knop Mail.

e-mail configureren

Stap 3

U krijgt een lijst met mailboxen te zien. Klik op de naam van het e-mailadres waarvoor u de automatische beantwoorder in wilt schakelen.

Mail wachtwoord wijzigen

Stap 4

Klik op het tabblad Automatische Beantwoording.

Out of office

Stap 5

In dit venster kunt de automatische beantwoording instellen.

1. Vink de optie Automatische beantwoording activeren aan
  2. Vul bij de optie Berichttekst van Automatische beantwoording de gewenste melding in.
  3. Wilt u (optioneel) een einddatum instellen voor de automatische beantwoording? Vink dan de optie Automatische beantwoording uitschakelen aan en selecteer de einddatum.
  4. Klik op OK om de automatische beantwoording te activeren.

Out of office

In het overzicht met mailboxen ziet u bij de mailbox staan dat de automatische beantwoorder is ingeschakeld:

Out off office ingeschakeld