E-mail instellen Android Mail bij Yourhosting

Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mail zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt. Je hebt daarvoor je login- en servergegevens nodig. Lees hier hoe je die kunt vinden. Lees ook onze FAQ E-mail Instellen Android.

Inhoudsopgave

Stap 1: Start Android Mail

Start Android Mail en kies voor ‘Nieuw account toevoegen’.

syRHwj0xj3XhvmbakvP61jGOCR7GbL6npQ

Stap 2: Stel een nieuw e-mailaccount in

Vul je e-mailadres en een wachtwoord in en klik op ‘Inloggen’.

W4F2rTibtxLsnf5XyVWmBA-gDVKdUkTErA

Stap 3: Kies voor IMAP

Klik op de optie ‘IMAP-account’.

SDYBdvDOfTft8NqsLrOV5ceJVgidy1Os8g

Stap 4: Vul de inkomende servergegevens in

Vul de inkomende servergegevens in:

E-mailadres: Je e-mailadres

Gebruikersnaam: Je e-mailadres

Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt onthouden of opnieuw hebt ingesteld

IMAP-server: mail.yourhosting.nl

Beveiligingstype: ‘SSL (alle certificaten accepteren)’

Stap 5: Accepteer alle certificaten

Na het kiezen voor de optie ‘SSL (alle certificaten accepteren)’ krijg je een uitleg te zien. Ga akkoord met deze melding door op ‘ACCEPT.’ te klikken.

qI7yYFZ0MCdT0tSjYlHic0O3r5FHXzYc_A

Stap 6: Vul de uitgaande servergegevens in

Heb je de inkomende servergegevens ingevuld en de melding geaccepteerd, scroll dan naar beneden tot je de ‘Uitgaande server’-instellingen in beeld hebt.

Vul de uitgaande servergegevens in:

Gebruikersnaam: Je e-mailadres

Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt onthouden of opnieuw hebt ingesteld

SMTP-server: mail.yourhosting.nl

Poort 465

Beveiligingstype: ‘SSL (alle certificaten accepteren)’.

Stap 7: Accepteer alle certificaten

Na het kiezen voor de optie ‘TLS (alle certificaten accepteren)’ krijg je een uitleg te zien. Ga akkoord met deze melding door op ‘ACCEPT.’ te klikken.

CY91IjIBu3iQ1W5qCQca501cBXjzNBpPbQ

Stap 8: Voltooi de installatie

Klik nu op ‘Inloggen’ om de installatie van het account te voltooien.

Ook handig:

We hebben een handige e-mailinstelhulp, waar je de stappen op je apparaat 1 voor 1 doorloopt. Je vindt de e-mailinstelhulp op https://www.yourhosting.nl/support/e-mail-instelhulp/