Domeinnaam doorsturen instellen in Mijn Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Op deze pagina vind je een stappenplan over het instellen van een redirect /  doorverwijzing in Mijn Yourhosting. Heb je nu al een andere klantomgeving bij ons voor het beheren van je producten en gegevens? Je beheert dan nu je producten en gegevens nog gewoon in je huidige omgeving, zoals je gewend bent. Klik dan hier voor een overzicht met de handleidingen voor die klantomgeving.

Als je een domeinnaam hebt geregistreerd bij Yourhosting en deze hebt gekoppeld aan onze doorstuurservice, dan kun je deze domeinnaam laten doorsturen naar een andere website. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt instellen.


Inhoudsopgave


Hoe stel ik een doorverwijzing in?

1. Om je domeinnaam door te sturen ga je eerst naar Mijn Yourhosting. Daar kies je voor Webosting & E-mailVervolgens klik je op het tandwiel icoontje achter de domeinnaam die je wilt doorsturen.


Webhosting & e-mail


2. In het nieuwe scherm scroll je naar beneden totdat je het kopje Doorsturen ziet staan. Je kunt nu klikken op deze button:


Doorsturen


Je kunt nu een nieuwe doorschakeling instellen.

  • Bij Bron  kun je een subdomeinnaam invoeren. Een subdomein is onderdeel van de domeinnaam en staat voor het hoofddomein en de domeinextensie. Als je alleen de hoofddomeinnaam wilt laten doorsturen dan kun je dit veld leeg laten. 
  • Bij Bestemming vul je de URL in waar de domeinnaam naar moet gaan doorverwijzen. Als je het fijn vindt dat jouw domeinnaam zowel met en zonder ‘www’ wordt doorgestuurd, selecteer dan de optie ‘Voeg www toe’.
  • Zodra je alles hebt ingesteld klik je op Wijzigingen opslaan. In de meeste gevallen zal de doorsturing vervolgens na één uur zichtbaar worden.


Bron en bestemming invoeren


Doorverwijzing wijzigen of verwijderen

Om een bestaande doorverwijzing aan te passen ga je vanuit je Mijn Yourhosting omgeving naar Webhosting & E-mail en klik je op het betreffende doorstuurpakket. Je kunt hier klikken op Bewerken om de doorverwijzing aan te passen. Wil je deze helemaal verwijderen? Dan kies je voor Verwijder


Doorverwijzen of een DNS aanpassing?

Als je een domeinnaam wilt doorverwijzen naar een website; kan dat met doorsturen zoals hier beschreven. Je domeinnaam stuurt dan door naar een andere domeinnaam. Wij zorgen er dan op de achtergrond voor dat de bezoekers van je domeinnaam automatisch worden doorgestuurd naar de door jou opgegeven website.

Je kunt ook de nameservers aanpassen waarbij je het DNS beheer onderbrengt bij een andere host, of je kunt de A records van je DNS laten doorverwijzen naar een ander IP adres. Voor meer informatie over DNS beheer kijk je hier.


SSL, SEO en zichtbaarheid van je domeinnaam

Op het moment dat je doorsturen instelt, is een SSL niet meer noodzakelijk op de originele domeinnaam. Het is dan zaak om deze doelnaam te beveiligen met een certificaat. Op het moment dat je jouw domeinnaam intoetst en op enter drukt, komt de domeinnaam van de bestemming in beeld. Dit kan zorgen voor een minder goede vindbaarheid van de originele domeinnaam in Google.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.