Mijn Yourhosting klantomgeving - Redirect instellen in Mijn Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Op deze pagina vind je een stappenplan over het instellen van een redirect /  doorverwijzing in Mijn Yourhosting. Heb je nu al een andere klantomgeving bij ons voor het beheren van je producten en gegevens? Je beheert dan nu je producten en gegevens nog gewoon in je huidige omgeving, zoals je gewend bent. Klik dan hier voor een overzicht met de handleidingen voor die klantomgeving.

Als je een domeinnaam hebt geregistreerd bij Yourhosting, dan kun je deze domeinnaam laten doorverwijzen (ook wel 'redirecten' genoemd) naar een andere domeinnaam bij een externe hostingpartij. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Inhoudsopgave

Hoe stel ik een redirect in?

Om je domeinnaam door te laten verwijzen ga je in Mijn Yourhosting eerst naar Domeinnamen, en klik je vervolgens op het tandwiel-icoontje achter de betreffende domeinnaam.

k_N2_8Fw2CTxVZDECLWacL6twbRF4_mC4g

In het nieuwe scherm scroll je naar onderen totdat je het kopje Doorsturen ziet; en deze button:

FLItSP7hSzn1CLIQOd0fjQOgT7Ip8l9vvwNB: De kop Doorsturen staat onder DNS instellingen; het kan zijn dat deze is ingeklapt. Klap deze dan eerst uit.

RaxpW7DoKO9r1xVsjVMdKKKk3CRr0P6lQA

In het nieuwe scherm kun je vervolgens bij Bron (1) een subdomeinnaam invoeren; als je geen gebruikt maakt van een subdomeinnaam laat je dit leeg. Bij Bestemming (2) vul je de URL in waar de domeinnaam naar moet doorverwijzen en daarna klik je op Bewaar (3).

AWCB7lYAOdHwTletJvwGdmgmTi4dBqpQlw

Hoe verwijder ik een redirect?

Als je een doorverwijzing wilt verwijderen, ga je naar hetzelfde scherm en kies je voor Verwijder.

sJZSqmq6yW-zysmVVexgEtdLZraoHIU_hQ

Redirect of DNS aanpassing?

Als je een domeinnaam wilt doorverwijzen naar een website die ergens anders gehost wordt; kan dat met een redirect zoals hier beschreven. Je domeinnaam stuurt dan door naar een andere domeinnaam. Je kunt ook de nameservers aanpassen waarbij je het DNS beheer onderbrengt bij een andere host, of je kunt de A records van je DNS laten doorverwijzen naar een ander IP adres.

SSL, SEO en zichtbaarheid van je domeinnaam

Op het moment dat je een redirect instelt, is een SSL niet meer noodzakelijk, c.q. nodig op de originele domeinnaam. Het is dan zaak om de doelnaam te beveiligen met een certificaat. Op het moment dat je jouw domeinnaam intoetst en op enter drukt, komt de domeinnaam van de bestemming in beeld. Dit kan zorgen voor een minder goede vindbaarheid van de originele domeinnaam in Google.