DNS instellen, doorlinken en redirecten in Mijn Account Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Heb je nu een Mijn Account-omgeving, dan blijf hier je producten en gegevens gewoon beheren zoals je gewend bent. Zodra we jouw Mijn Account overzetten naar de nieuwe omgeving 'Mijn Yourhosting', ontvang je van ons een bericht. Heb je al een Mijn Yourhosting-omgeving, ga dan naar het stappenplan voor DNS in Mijn Yourhosting. Weet je niet zeker welke omgeving je hebt, kijk dan hier.

Als je een domeinnaam hebt bij Yourhosting kun je deze doorverwijzen. Dit kan op twee manieren. Je kunt een rechtstreekse redirect instellen of een aanpassing van de DNS. Op deze pagina lees je voor beide opties hoe je de verwijzing instelt. 

Inhoudsopgave

Permanent of tijdelijk

Een redirect (ook wel redirect genoemd) gebruik je om je domeinnaam door te sturen naar een andere domeinnaam. Zoekmachines onthouden deze permanente doorlink en zorgen er voor dat de doorlink sneller werkt.

Permanente doorlink (301-redirect)

Een permanente doorlink (301-redirect) stel je in wanneer je een permanente verwijzing naar een andere website wilt maken. Bijvoorbeeld om twee domeinnamen voor één website wilt gebruiken of als je website een nieuwe naam heeft. Je stelt dan een 301-redirect in voor de oude domeinnaam zodat bezoekers via beide adressen je website kunnen bezoeken. 

Tijdelijke doorlink (302-redirect)

Een tijdelijke doorlink (302-redirect) stel je in wanneer je een domeinnaam tijdelijk naar een ander adres wilt verwijzen. Bijvoorbeeld bij groot onderhoud aan je website. Je kunt bezoekers dan tijdelijk op een landingspagina hebben.

Een doorlink instellen kan in Mijn Account. Doorloop onderstaande stappen.

 1. Log in op Mijn Account;
 2. Klik in het menu op DNS en Redirectbeheer;
 3. Selecteer de domeinnaam;
 4. Vul het veld Subdomeinnaam aanmaken alleen in als je een subdomein wilt doorverwijzen;
 5. Vul bij Laten doorlinken naar het adres in waar je de domeinnaam naar wilt doorsturen;
 6. Kies Permanente doorlink of Tijdelijke doorlink en klik op Opslaan.

Frame redirect

Een frame redirect is een doorlink met het behoud van de domeinnaam in de adresbalk. Bezoekt iemand jouw frame redirect dan heeft de bezoeker niet in de gaten dat hij wordt doorgelinkt. In de adresbalk van de browser blijft de oorspronkelijke domeinnaam staan. 

NB: Niet alle websites staan een frame redirect toe. Het gebruik van een frame is slecht voor SEO en wordt vaak aangemerkt als een gevaar. Gebruik het frame alleen voor websites waar je zelf de eigenaar van bent.

Nameservers

Nameservers (of DNS-servers) bewaren de DNS van domeinnamen. Met DNS wordt bepaald welke domeinnaam aan welk IP-adres wordt gekoppeld. Jouw DNS instellingen bepalen naar welke website de domeinnaam verwijst. 

Nameservers aanpassen

De nameservers van je domeinnaam pas je aan in Mijn Account. NB: Wijzig je de nameservers dan vervallen alle andere DNS-records. Je DNS moet dan ingesteld worden bij de partij waar je nameservers staan. 

Doorloop de volgende stappen om de nameservers van je domeinnaam te wijzigen:

 1. Log in op Mijn Account;
 2. Klik op DNS en Redirectbeheer;
 3. Klik op de domeinnaam;
 4. Ga naar Nameserver aanpassen;
 5. Wil je andere nameservers invullen verwijder dan de bestaande nameservers. 
 6. Klik op Opslaan

Na het aanpassen van de nameservers kan het tot vier uur duren voordat de aanpassing actief is.

DNS-records

DNS staat voor Domain Name System. DNS wordt gebruikt om een domeinnaam aan een IP-adres te koppelen. Binnen DNS zijn er verschillende records waarmee je verschillende informatie kunt uitwisselen:

 • A
 • AAAA
 • MX
 • CNAME
 • TXT
 • SRV
 • CAA
 • PTR
 • TLSA

Lees alles over de DNS-records in dit artikel.

TTL

TTL staat voor Time To Live. Bij ieder DNS-record wordt een TTL-waarde opgegeven. Deze waarde geeft aan hoe vaak er gekeken moet worden of het DNS-record is veranderd. Stel je een DNS-record in met een TTL-waarde van 60 minuten, dan duurt het 60 minuten voordat de nameserver controleert of je DNS-record is aangepast.

Wil je dat dit sneller gaat, dan moet je de TTL-waarde van het record omlaag bijstellen. Ben je van plan om DNS-wijzigingen door te voeren dan is het verstandig om van te voren de TTL-waardes van het DNS-record omlaag bij te stellen. 

NB: Ook een TTL aanpassing kost tijd. Doe zo'n aanpassing bij voorkeur een dag voordat je de DNS wijziging doet.

DNS wijzigen

DNS-records pas je aan in Mijn Account. Wees altijd zorgvuldig hiermee. Een fout in de DNS kan zorgen dat de website of e-mail niet meer werkt.

Doorloop de volgende stappen:

 1. Log in op Mijn Account;
 2. Klik op DNS- en Redirectbeheer;
 3. Klik op de gewenste domeinnaam;
 4. Ga naar DNS aanpassen;
 5. Maak de gewenste aanpassingen en klik Opslaan;


D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.