Domeinhouders beheren in Mijn Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Op deze pagina vind je een stappenplan over het beheren van Domeinhouders in Mijn Yourhosting. Heb je nog een andere klantomgeving bij ons voor het beheren van je producten en gegevens? Klik dan hier voor een overzicht met de handleidingen voor die klantomgeving.

Als je een domeinnaam hebt bij Yourhosting heb je de beschikking over domeinhouders. Met deze functie kun je domeinnamen koppelen aan meerdere contactpersonen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Domeinhouders beheren

• Log in op Mijn Yourhosting;
  • Ga je naar Domeinnamen in de sidebar;
  • Klik op Beheer domeinhouders;

• Klik op Beheren achter de naam van de domeinhouder;
  • Hier zie je de contactgegevens en de gekoppelde domeinen.

Domeinhouder aanmaken

Om een nieuwe domeinhouder aan te maken doorloop je dezelfde stappen als in de vorige alinea.

• Bij domeinhouders kies je rechts voor Domeinhouder aanmaken;
  • Vul de contactgegevens in en klik op Bewaar.

NB: Als je nog geen andere domeinhouders hebt aangemaakt, wordt dit automatisch je standaard domeinhouder (2).

Domeinnamen koppelen

Bij de gegevens van een domeinhouder vindt je ook de huidige gekoppelde domeinnamen.

• Ga naar Koppel domeinen om alle beschikbare domeinnamen te zien;
  • Klik op Wijzigingen opslaan en bevestig je keuze;
  • Alle domeinen worden gekoppeld aan deze houder.

Als je de houder van een domeinnaam wilt wijzigen, ga je naar de gegevens van diegene en doorloopt daar dezelfde stappen.

Standaard houder

Op de overzichtspagina kun je aanpassen wie de standaard domeinhouder is. Deze wordt automatisch geselecteerd als je tijdens het bestelproces vergeet aan te klikken wie de domeinhouder mag worden. Het aanpassen van de standaardhouder veranderd niet welke domeinnamen op dat moment aan wie zijn gekoppeld.

Domein houder verwijderen

• Klik op de Verwijder knop;
  • Bevestig in de pop-up je keuze.

NB: Je kunt alleen een domeinhouder verwijderen als er geen domeinnamen meer aan gekoppeld zijn.

Domeinhouder bij nieuwe bestelling

Als je een nieuwe domeinnaam bestelt kies je de gewenste domeinhouder. Als je dit niet doet wordt automatisch de standaard domeinhouder gebruikt.