Tenaamstelling van een domeinnaam aanpassen in Mijn Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Op deze pagina vind je een stappenplan over het wijzigen van een tenaamstelling Mijn Yourhosting. Heb je nu al een andere klantomgeving bij ons voor het beheren van je producten en gegevens? Je beheert dan nu je producten en gegevens nog gewoon in je huidige omgeving, zoals je gewend bent. Klik dan hier voor een overzicht met de handleidingen voor die klantomgeving.

Een domeinnaam bij Yourhosting is geregistreerd bij een registrar met je persoonlijke gegevens. Deze zijn afgeschermd in verband met privacy als je de domeinnaam opzoekt op bijvoorbeeld whois.com, maar bepalen wel het eigenaarschap van de domeinnaam. Bij Yourhosting kun je meerdere houdergegevens aanmaken die je aan domeinnamen toewijst; de domeinnaam wordt dan vervolgens met deze gegevens ingeschreven bij onze registrar; ook als je deze verhuist.

Inhoudsopgave

Waar staan mijn houdergegevens?

In je Mijn Yourhosting omgeving ga je in het menu links naar Domeinnamen. Vervolgens zie je onderaan de lijst met domeinnamen de button Beheer domeinhouders. Klik daar op en nu zie je een lijst met domeinnaamhouders.

Hoe verander ik deze?

In de lijst met domeinhouder gegevens kun je eenvoudig een nieuwe houder toevoegen, van een bestaande houder de gegevens aanpassen of bepalen wie de domeinnaamhouder is op wiens naam nieuwe domeinnamen standaard geregistreerd moeten worden.

Kan ik meerdere houdergegevens hebben?

Ja. Zoals je bij de bovenstaande vraag ziet, kun je een lijst aanleggen met verschillende contactpersonen. Denk hierbij aan je persoonlijke titel, een BV of stichting, (zaken)partners, collega's of andere firma's die op jouw naam staan.

Hoe pas ik de gegevens aan als ik een domein verhuis?

Wanneer je een domeinnaam naar ons toe verhuisd kun je bij de bestelling aangeven op wiens naam de domeinnaam geregistreerd mag worden. Als je hier geen keuze maakt komt deze automatisch op naam van de contactpersoon die je als Standaard hebt ingesteld. Als je een domeinnaam bij ons wegverhuist neemt de nieuwe registrar de gegevens over; als je deze wilt aanpassen kan dat zodra je bent verhuisd. Als je de domeinnaam verkoopt kan de nieuwe eigenaar deze gegevens aanpassen zodra ze de domeinnaam bij de andere hostingpartij registreren. Bij een interne overdracht naar een andere Yourhosting klant gebeurt dit ook nadat de overdracht is afgerond.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.