DNS beheren in Mijn Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Op deze pagina vind je een stappenplan over het beheren van DNS in Mijn Yourhosting. Heb je nu een andere klantomgeving bij ons voor het beheren van je producten en gegevens? Klik dan hier voor een overzicht met de handleidingen voor die klantomgeving.

Als je een domeinnaam hebt bij Yourhosting kun je de DNS zelf beheren. In je klantomgeving Mijn Yourhosting aanpassen. In deze handleiding leggen we uit hoe je dit doet.

Inhoudsopgave

Mijn Yourhosting

1. DNS beheren doe je via je klantportaal, log hiervoor in op Mijn Yourhosting;
  2. Klik links in het menu op Mijn Producten en dan op Domeinen;
  3. Klik vervolgens op het tandwiel-icoon achter de betreffende domeinnaam;
  4. Je ziet nu informatie over je domeinnaam; in het derde blok zie je de DNS records.

DNS aanpassen

1. Kies het record dat je wilt wijzigen en klop op de knop Bewerk achter de betreffende regel;
  2. Voer de gewenste wijzigingen in en klik op Opslaan;
  3. Je wijziging is nu opgeslagen en zal verwerkt worden; dit kan een paar uur duren.

DNS records toevoegen

1. Ga naar de DNS instellingen zoals beschreven in het bovenstaande stappenplan;
  2. Voer de wijzigingen in voor de velden: Type, Naam, Waarde en TTL; (aanvullende uitleg)
  3. Klik op Opslaan. Je wijziging is nu opgeslagen en zal verwerkt worden; dit kan een paar uur duren.

Uitleg DNS records

Als je een DNS record aanmaakt zijn de meeste velden vanzelfsprekend; Type, Waarde, TTL, etc. Het kan zijn dat de partij waarvan je de gegevens door hebt gekregen andere termen gebruikt voor de Naam. Hierop een toelichting. (In dit voorbeeld gebruiken we 'domeinnaam.nl' - in jouw specifieke geval gaat het dan om jouw domeinnaam).

• domeinnaam.nl - Dit is hoe Yourhosting het noteert in ons DNS beheer. Deze is standaard al ingevuld en dit veld kun je dus leeg laten.
  • @ - dit is een andere term die een hostingpartij kan gebruiken voor voor domeinnaam.nl zonder www of een subdomein ervoor. Dit is dus hetzelfde als bovenstaande; en je hoeft hier bij ons niks in te vullen.
  • www.domeinnaam.nl - Dit is een subdomein, met de naam www. Je kunt in dit geval bij ons alleen www invullen.
  • www - Hetzelfde als bovenstaande, alleen anders geformuleerd, ook hierbij geldt dat je dus bij ons alleen www invult.

Standaard template voor Yourhosting

Het onderstaande DNS template staat standaard ingevuld voor domeinnamen bij Yourhosting. Heb je wijzigingen aan de DNS gedaan en je wilt het graag weer terugzetten naar de oude situatie? Dan kun je dit overzicht gebruiken.

TypeNaamInhoudTTL
Amail{ipv4}
Asmtp{ipv4}
Awww{ipv4}
A*{ipv4}
A@{ipv4}
MX@10 primary.yourfilter.nl
MX@20 fallback.yourfilter.nl
TXT@v=spf1 include:_spf.yourfilter.nl mx a ~all
AAAA@{ipv6}
AAAA*{ipv6}
AAAAwww{ipv6}
AAAAsmtp{ipv6}
AAAAmail{ipv6}