De Outlook Web App bij Yourhosting

Als je een Microsoft 365 of Exchange Online account hebt bij ons kun je de mail lezen in de Web App. Dit is de webmail van Microsoft. In dit artikel vertellen we hier meer over.

Inhoudsopgave

De Outlook Web App gebruiken

In de Outlook Web App kun je e-mail lezen en verzenden. Je benadert de Outlook Web App (webmail) via https://portal.office.com. Hierop log je in met je e-mailadres en wachtwoord. Vervolgens klik je op Outlook om de Outlook Web App te openen.

Handtekening instellen

Op de supportpagina van Microsoft vind je hoe je een handtekening instelt in de Outlook Web App.

Gedeelde mappen beheren

In de Outlook Web App klik je links in het scherm op Meer. Je krijgt nu mappen te zien. Doorloop vervolgens de onderstaande stappen om een gedeelde map toe te voegen:

1. Klik links in het scherm met de rechter muisknop op het kopje Mappen;
  2. Klik op Gedeelde map toevoegen;
  3. Voer je (een deel) van het e-mailadres in dat je wilt toevoegen;
  4. Klik op het postvak;
  5. Klik op Toevoegen.

Andere afzender instellen

Om met een ander e-mailadres e-mails te versturen volg je de volgende stappen:

1. Klik rechtsboven op het tandwieltje en kies onder Uw App-instellingen voor E-mail;
  2. Kies links in het scherm onder Indeling voor de optie Berichtindeling;
  3. Vink Van altijd weergeven aan en klik op Opslaan
  4. Klik linksboven op Opties;
  5. Open een nieuw bericht, klik met de rechtermuisknop op je e-mailadres en kies Verwijderen;
  6. Voer het mailadres in waarmee je e-mails wilt versturen en klik daaronder op het e-mailadres;
  7. Verstuur een e-mail om ervoor te zorgen dat de Outlook Web app dit adres onthoudt.

Automatisch antwoord instellen

In de Outlook Web App kun je een automatisch antwoord instellen. Meer informatie hierover vind je op de supportpagina van Microsoft. Als je een automatisch antwoord wil instellen voor een gedeeld postvak dan open je dit postvak in een apart scherm door rechtsboven op je initialen te klikken. Selecteer vervolgens de optie Een ander Postvak openen.