Yourhosting - OneDrive voor bedrijven

Alle vragen over OneDrive voor bedrijven bij Yourhosting. Wat kan ik er mee, hoe gebruik ik het en hoe werk ik samen met mijn collega's aan dezelfde documenten?

Inhoudsopgave

Wat is OneDrive voor Bedrijven?

OneDrive is persoonlijke opslagruimte in de Cloud van 1 TB. Je benadert bestanden in OneDrive via de browser, Office software, OneDrive-app voor Android/IOS, of de OneDrive sync-app voor Windows/MAC. Bestanden in OneDrive zijn alleen door de gebruiker zichtbaar, tenzij de gebruiker deze deelt. Je kunt bestanden vanaf elke locatie bijwerken, delen en samen met anderen tegelijk in hetzelfde bestand werken.

Wat is het verschil tussen OneDrive Plan 1 en Plan 2?

OneDrive voor Bedrijven Plan 2 bevat dezelfde specificaties als OneDrive voor Bedrijven Plan 1 en meer. Bij meer dan vijf gebruikers met OneDrive voor Bedrijven Plan 2 krijgen deze gebruikers 5 TB opslagruimte in plaats van 1 TB. Ook kan een 'In-Place Hold' worden ingesteld, om te zorgen dat bestanden volgens bedrijfspolicies en regelgeving bewaard blijven. Verder kun je Rights Management Services gebruiken, om op bestandsniveau te voorkomen dat onbevoegden documenten kunnen inzien en wijzigen. 

Waar beheer ik OneDrive voor Bedrijven?

Je OneDrive-accounts beheer je in de beheeromgeving via het Office portal. Hier log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord die je per mail heeft ontvangen. Via ‘Mijn cloudproducten’ in Mijn Account beheer je de administratie van je OneDrive-licenties.

Hoe upload ik bestanden naar OneDrive?

Er zijn verschillende manieren waarop je gemakkelijk en snel bestanden uploadt naar OneDrive;

  • Vanuit je online OneDrive-omgeving
  • Vanuit de verkenner of Mac Finder
  • Met de OneDrive desktop-app
  • Via de mobiele app

Op de supportpagina van Microsoft vind je per manier een handige beschrijving hoe je dit doet.

Met hoeveel gebruikers kan ik tegelijk werken op OneDrive voor Bedrijven?

Alle gebruikers binnen je Microsoft-omgeving kunnen tegelijk gebruikmaken van OneDrive. Bij OneDrive voor Bedrijven Plan 1 heb je in totaal 1 TB (1.024 GB) beschikbaar. Bij OneDrive voor Bedrijven Plan 2 heeft u in totaal 1 TB beschikbaar met de mogelijkheid om vanaf 5 gebruikers 5 TB gratis opslagruimte per gebruiker aan te vragen. Neem hiervoor contact op ons Microsoft Team.

Hoe worden bestanden gedeeld in OneDrive?

Bestanden worden niet standaard gedeeld. Wanneer u een bestand uploadt naar OneDrive kan alleen u dit bestand zien. Vervolgens kunt u het bestand delen met individuen of groepen. Wanneer u een bestand uploadt in de map ‘Delen met iedereen’ kan iedereen in uw omgeving de bestanden bekijken.

Kan ik mijn OneDrive-bestanden delen met anderen? Ook als zij geen OneDrive hebben?

Ja, wanneer je inlogt op het portal kun je bestanden delen, ook met anderen die geen OneDrive hebben. Je kunt er ook voor kiezen om een link te creëren die je kunt delen. Deze kun je dan mailen naar iemand die OneDrive niet in bezit heeft zodat hij/zij alsnog het bestand kan inzien.

Wat gebeurt er met bestanden die ik verwijder?

Alle bestanden die je verwijdert, worden 30 dagen bewaard in de prullenbak van OneDrive. Heb je de bestanden ook uit de prullenbak verwijderd, dan zijn deze definitief weg en niet meer terug te halen.


Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.