Snel aan de slag met Microsoft 365 bij Yourhosting

Als je Microsoft 365 afneemt bij Yourhosting wil je er natuurlijk meteen mee aan de slag. In dit artikel bespreken we alle belangrijke aspecten van het pakket.

Inhoudsopgave

Eerste keer inloggen

Je hebt van ons een e-mail ontvangen na de bestelling van Microsoft 365. Deze e-mail ontvang je op het contact mailadres dat je hebt opgegeven bij je bestelling.

In de e-mail die je van ons ontvangen hebt, staan je (tijdelijke) gebruikersnaam en wachtwoord. Log met deze gegevens in.

Gebruikersnaam

We hebben een gebruikersnaam voor je aangemaakt (admin@########.onmicrosoft.com). Deze kun je gebruiken als inlognaam. Je kunt ook je eigen domeinnaam koppelen aan Microsoft 365.

Licentie toewijzen

Koppel als eerste een licentie aan de standaardgebruiker die is aangemaakt. Je kunt de gebruikersnaam en mailadres van deze beheerder later aanpassen.

• Log in via portal.office.com en ga naar de apps; cIU1ZX2Rh8qiAAvKDMM803Mz5OtdhI7oIw
  • Klik vervolgens op Beheer;

vLbIiRsGxXEUJ_sm_wyTk3ifcMgigxAFiQ

• Klik op Gebruikers en vervolgens op Actieve gebruikers;
  • Klik op de gebruiker waar je de licentie aan wilt koppelen;
  • Klik rechtsonder bij Toegewezen licentie op Bewerken;
  • Kies de gewenste licentie en klik op Opslaan.

Microsoft 365 downloaden

Je kunt het Office pakket downloaden als dit bij je licentie is inbegrepen. Je hebt hier Premium, Standard, E3 of Apps voor Bedrijven/Ondernemingen voor nodig. Als je bent ingelogd met de juiste account ga dan naar portal.office.com en kijk rechts naar je opties voor installeren van software.

UaBiNIOqnayV9yoykaF2nTcIh-Xxli_oZQ

Domeinnaam koppelen

We kunnen nu een domeinnaam koppelen zodat de gebruiker een mailadres krijgt met jouw domeinnaam.

• Klik in het linker menu op Instellingen en selecteer Domeinen;
  • Klik op Domein toevoegen;
  • Vul de domeinnaam in en klik op Volgende.

7RoySVcb-D8OGcu-H3LMAM0pcwVA7EsREg

TXT-record toevoegen

• Je ziet nu een regeltje tekst staan bij TXT-waarde. Kopieer dit;
  • Open een nieuw scherm en voeg in je beheeromgeving een TXT record toe met de gekopieerde tekst;
  • (Je leest hier hoe je DNS records toevoegt)
  • Klik op Controleren.

iL2-CmhnoifanO-0e1PqzmKXIJ10PaSRag

Overige DNS instellen

Je domeinnaam is nu gekoppeld en je kunt gebruikers en mailadressen aanmaken. Ga je ook mail en Teams gebruiken? Dan heeft Microsoft nog een aantal extra DNS records nodig.

• Ga in de volgende stap naar Uw online services instellen;
  • Voeg de DNS records toe met behulp van deze handleiding.

j76cbzNbTc3dLJZZtn5PDvpyIR5xMHJK6w

Gebruiker aanpassen

• Klik in het linker menu op Gebruikers en selecteer Actieve Gebruikers;
  • Kies de gebruiker waarvan je de gebruikersnaam wilt aanpassen;
  • Klik achter Gebruikersnaam op Bewerken.

0CHY0Za6m1ihY2-NkeTPgneVu5xA1GpVmg

• Vul hier de gewenste alias in en selecteer in het drop-downmenu de juiste domeinnaam. Klik op Opslaan.

8a4QmqXwHCFoaBRuWWC35RvpvwR_lerdEw

Automatisch afmelden

Als je de naam van de gebruiker aanpast waarmee je op dat moment bent ingelogd, wordt je automatisch uitgelogd. Je komt weer in het login scherm en kunt je nu aanmelden met de gebruikersnaam die je net hebt aangemaakt.