Veelgestelde vragen over OneDrive bij Yourhosting

Als je Microsoft 365 hebt via Yourhosting kun je ook gebruik maken van OneDrive. Dit is een uitgebreid programma waar je op meerdere apparaten mee kunt werken. We hebben de mees gestelde vragen hierover verzameld in dit artikel.

Inhoudsopgave

Wat is OneDrive?

OneDrive is persoonlijke opslagruimte in de cloud. Je benadert de bestanden via je browser, een app op je computer of mobiel of via programma's zoals Word en Excel. De bestanden in OneDrive zijn alleen voor jou zichtbaar tenzij je deze deelt met iemand. Je kunt bestanden vanaf elke locatie bijwerken, delen en samen met anderen tegelijk in hetzelfde bestand werken.

Waar beheer ik OneDrive?

Je OneDrive-accounts beheer je in de beheeromgeving via het Office portal. Hier log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Hoe upload ik bestanden naar OneDrive?

Er zijn verschillende manieren waarop je gemakkelijk en snel bestanden uploadt naar OneDrive;

• Vanuit je online OneDrive-omgeving
  • Vanuit de verkenner of Mac Finder
  • Met de OneDrive desktop-app
  • Via de mobiele app

Op de supportpagina van Microsoft vind je per manier een handige beschrijving hoe je dit doet.

Met hoeveel gebruikers kan ik tegelijk werken op OneDrive?

Alle gebruikers binnen je Microsoft-omgeving kunnen tegelijk gebruikmaken van OneDrive.

Hoe worden bestanden gedeeld in OneDrive?

Bestanden worden niet standaard gedeeld. Wanneer je een bestand uploadt naar OneDrive kan jij alleen dit bestand zien. Vervolgens kun je het bestand delen met één iemand of een groep.

Kan ik mijn OneDrive-bestanden delen met iemand die geen OneDrive heeft?

Ja, wanneer je inlogt op het portal kun je bestanden delen, ook met anderen die geen OneDrive hebben. Je kunt er ook voor kiezen om een link te creëren die je kunt delen. Deze kun je dan mailen naar iemand die OneDrive niet in bezit heeft zodat hij/zij alsnog het bestand kan inzien.

Wat gebeurt er met bestanden die ik verwijder?

Alle bestanden die je verwijdert, worden 30 dagen bewaard in de prullenbak van OneDrive. Heb je de bestanden ook uit de prullenbak verwijderd, dan zijn deze definitief weg en niet meer terug te halen.