Website uploaden met FTP bij De Heeg

Je kunt bestanden in je webruimte uploaden of downloaden. Daar gebruik je een FTP-programma voor. Er zijn veel verschillende programma's. Wij adviseren FileZilla. Met FileZilla kun je een verbinding met je webruimte maken en je bestanden uploaden en downloaden.

Inhoudsopgave

Vooraf: inloggegevens

Om een FTP verbinding te maken heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Je kunt deze vinden in Plesk beheeromgeving. Hier kun je ook FTP gebruikers aanmaken. Meer hiervoor lees je hier.

1: Open Sitebeheer in FileZilla

Open FileZilla en klik links bovenin op het icoon voor Sitebeheer. Deze staat onder Bestand.

9m4GBElvUNkMDNTb3h6hUzZ9rlZ4U9io6w

2: Maak een nieuwe site

Heb je Sitebeheer geopend, Klik dan op Nieuwe site

2dB-ItA8Jx48MXxNKM2arE8HqVJQ6Z9mAg

3: Vul je FTP-gegevens in

Vul in dit scherm de FTP-gegevens in die je eerder hebt opgeschreven en klik daarna op Verbinden

njhwjZ_qS_Io_mtrDwiUKrioNqvsEIu10w

4: Vul je FTP-wachtwoord in

Vul het FTP-wachtwoord in. Kies voor Wachtwoord onthouden totdat FileZilla wordt afgesloten en klik op Ok

VXkX6gZMuXKnvWRp-luECiV_yHTmOz7l-Q

5: Accepteer het certificaat

Vink de optie Altijd het certificaat vertrouwen in toekomstige sessies aan en klik op Ok

6v0Xc-CODOqTXI4zdprxPOFpXp6XIajLFA

6: Klaar om te uploaden en downloaden

Je hebt nu een verbinding met je webruimte en bent klaar om bestanden te uploaden. Het rechter blok bevat alle web-bestanden. Het linker blok laat alle bestanden op je eigen computer zien.

E9T1puOdjlOx5DInr74ufJ8F4Eiiss1edw

Wil je bestanden van je computer naar je webruimte verplaatsen, dan sleep je de bestanden van het linker blok naar het rechter blok.

7Gw_DMA7OGafa2FYzW7qmWhQQZ8vDWZ2pA

Wil je bestanden van je webruimte naar je computer verplaatsen, dan sleep je de bestanden van het rechterblok naar het linker blok.

5N3bedLyeNsCiAS4COVDTCW9K3ag2w1PLg

Belangrijk: FileZilla is op geen enkele manier verbonden met De Heeg en Yourhosting, daarom leveren we buiten deze handleiding geen support op het gebruik van FileZilla.