Mijn website is gehackt, wat moet ik doen?

Wanneer uw website is gehackt, dan is onze eerste zorg om de (eventuele) overlast, zoals het versturen van spam, te stoppen. In de meeste gevallen sluiten we uw website af. Ook wijzigen wij uit voorzorg het wachtwoord van uw FTP-account. Hoe u een nieuw FTP-wachtwoord aanmaakt, leest u op deze pagina.

Wij vragen u of uw webbouwer vriendelijk om uw website in zijn geheel te onderzoeken op onbekende/vreemde bestanden en een update te doen van alle op uw site aanwezige applicaties naar de laatste versie.

Uit ervaring is overigens gebleken dat het verwijderen van alle bestanden met FTP en het plaatsen van een nieuwe installatie beter werkt tegen het misbruik, omdat er vrijwel altijd bestanden over het hoofd gezien worden bij het opruimen, waardoor het lek aanwezig blijft en herhaald misbruik plaatsvindt en nieuwe bestanden/scripts worden geplaatst. Wanneer u uw IP-adres aan ons doorgeeft kunnen wij u toegang tot de website geven.