Hoe pas ik de hosts file aan op een MacOS computer?

Wanneer u een website naar DeHeeg.nl wilt verhuizen en u heeft de bestanden al op onze server staan, dan kunt u uw website al bekijken zonder dat de nameserver/DNS is omgezet (de domeinnaam is verhuisd). Dit kan met een truc via de hosts file op uw computer, waardoor u lokaal de “nieuwe” site ziet. Op deze pagina laten wij u zien hoe u dat doet.

Stap 1

Open het programma Terminal. Kunt u deze niet vinden? Gebruik dan de zoekfunctie Spotlight en zoek op Terminal. Als Terminal is geopend, voert u het volgende commando in:

sudo nano /etc/hosts

Stap 2

De hosts file wordt nu geopend. U kunt nu het IP-adres in vullen van uw webserver bij DeHeeg.nl en het adres van de website, gescheiden door minimaal 1 spatie. Bijvoorbeeld:

195.21.1.111 www.uwwebsitenaam.nl

hostfile

Sla de wijziging op. Vergeet dit niet! Anders zal de wijziging niet functioneren. Druk hiervoor ctrl-X. U krijgt de vraag of u het bestand op wilt slaan. Klik op Y (yes) om dit te doen. Vervolgens krijgt u de naam van het bestand in beeld. Klik op Enter.  Hierna sluit het scherm van het tekstbewerkingsprogramma.

Stap 3

Open hierna uw browser en vraag het adres van uw website op. In dit geval www.uwwebsitenaam.nl. Als het goed is, krijgt u nu uw website inbeeld die op uw server bij DeHeeg.nl staat.

Op deze manier kunt u uw website voorbereiden en testen voordat u de DNS omzet, of de domeinnaam verhuisd.

Vergeet niet de toegevoegde regel weer te verwijderen (of zet # aan het begin van de regel) in het hosts bestand als u de DNS heeft aangepast.

M
Mark is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.