Hoe kom ik aan de verhuiscode bij Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Op deze pagina vind je een stappenplan over het opvragen van een verhuiscode in Mijn Yourhosting. Heb je nu al een andere klantomgeving bij ons voor het beheren van je producten en gegevens? Je beheert dan nu je producten en gegevens nog gewoon in je huidige omgeving, zoals je gewend bent. Klik dan hier voor een overzicht met de handleidingen voor die klantomgeving.

Als je een domeinnaam wilt verhuizen van Yourhosting naar een andere partij, dan heb je daar een verhuiscode voor nodig. We leggen je graag uit hoe je deze kunt opvragen.

Inhoudsopgave

Waar vind ik de verhuiscode?

Om de verhuiscode op te vragen log je eerst in op Mijn Yourhosting en klik je daarna Domeinnamen onder het kopje Mijn producten. Vervolgens klik je de domeinnaam aan waar het om gaat.


Scroll nu naar onderen totdat je deze knop ziet: 


EPOY9fD-fu5fwMh24pecZCK9697Re6Y6RQ

Klik hier op en vervolgens kom je in een nieuw scherm. Let hier goed op: het opzeggen van je domeinnaam (1) en het opsturen van een verhuiscode (2) zijn twee aparte acties. Vink ze allebei aan als je dit wilt; je kunt ook de verhuiscode opvragen maar nog even wachten met het opzeggen. Als je alles hebt aangevinkt zoals je wilt klik je op de blauwe knop (3).


dEWvxHLRCOu4_b8bElDc2b58MzJUJCQMcg


Kan ik ook na de verloopdatum verhuizen?

Ja dat kan. Hou er wel rekening mee dat je dan wel weer voor een jaar betaalt. Ook de partij waar je de domeinnaam naartoe verhuist kan dan weer een vol tarief in rekening brengen. De kosten worden namelijk gerekend voor een verlenging of een aanpassing in de administratie; het maakt niet uit voor hoe lang de domeinnaam eerst bij de vorige partij stond.


Ik heb een .be-domeinnaam en ik zie geen code

Dat klopt. België gaat op een iets andere manier met domeinnamen om. Deze code moet je altijd opvragen op de site https://www.dnsbelgium.be/nl - Dit geldt overigens ook voor .vlaanderen en .brussels domeinnamen. 


Hoe nu verder?

Je verhuiscode wordt gestuurd naar het mailadres wat bij ons bekend is. Als het naar een ander mailadres moet zul je deze eerst moeten aanpassen. Neem contact op als je hierover twijfelt. Nadat je de code ontvangen hebt kun je je hiermee melden om de domeinnaam te registeren bij de andere partij. Zij hebben deze code nodig om de verhuizing in gang te zetten. NB: geef de code nooit zomaar door aan iemand anders; hiermee kunnen ze de domeinnaam op hun naam zetten.

Heb je nog meer vragen over verhuizen en domeinnamen? Kijk eens naar dit artikel: Domeinnamen verhuizen per type bij Yourhosting

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.