Hoe zet ik een back-up van mijn bestanden, e-mail of database terug bij DeHeeg?

Elke nacht maakt DeHeeg automatisch een back-up van uw e-mail, bestanden en databases. U kunt deze zelf terugzetten via Plesk. U kunt een back-up terugzetten van de vorige dag, maar ook van een aantal dagen terug. Op deze pagina laten wij u zien hoe u dat doet.

Let op: wij bieden deze functie wel aan, maar bieden er geen garantie op.

Inhoudsopgave

Back-up van bestanden terugzetten

Stap 1

Log via uw account in op de PLESK-omgeving van uw hosting.

Als u niet weet hoe u dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Klik in de linker kolom op de knop Websites & domeinen. Open de domeinnaam, waarvan u een back-up wilt zien / terugzetten. Klik daarna rechts op de link Acronis Backup.

Een back-up terugzetten

Stap 3

In dit scherm ziet u een overzicht van het aantal back-ups dat beschikbaar is. De naam van de back-up geeft aan op welke dag deze is gemaakt. Klik op de titel van een back-up om de details op te vragen.

Back-up terugzetten

Stap 4

U ziet nu de inhoud van de back-up. Afhankelijk van uw configuratie ziet u:

  • Bestanden
  • E-mail (postvakken)
  • Databases

Klik op het gewenste onderdeel, om verder te gaan. In dit voorbeeld gaan we bestanden terugzetten. Klik daarvoor op Bestanden.

Back-up terugzetten

Stap 5

Selecteer het bestand, of de map(pen) die u terug wilt zetten. U kunt deze hierna terugplaatsen middels de knop Terugplaatsen, of downloaden naar uw computer met de knop Downloaden.

Back-up terugzetten

Stap 6 - bestanden terugplaatsen

Vink de optie “Verwijder alle bestanden in de oorspronkelijke locatie die later dan de reservekopie zijn aangemaakt” aan.

Klik daarna op Terugplaatsen om de bestanden terug te zetten.

Let op: eventuele bestanden uit de back-up die ook aanwezig zijn om de doellocatie worden overschreven.

Na enkele ogenblikken zijn de bestanden / mappen netjes teruggezet.

Bestanden verwijderen

Back-up van e-mail terugzetten

Als u in stap 4 (van bovenstaande beschrijving) voor Postvakken heeft gekozen, kunt u uw e-mailbox terugzetten. U kunt alleen uw complete mailbox terugzetten. Selecteer uw mailbox en klik op Terugplaatsen.

Let op: alle mail die is binnengekomen NA het maken van de back-up wordt overschreven en gaat dus verloren bij het terugzetten. Wilt u die  mail bewaren, maak dan eerst een kopie, of export van die mail.

evsZCGuHEc9FAQQhrgwzffjhqoIG-zxkUw

Back-up van database terugzetten

Als u in stap 4 (van bovenstaande beschrijving) voor Databases heeft gekozen, kunt u uw database terugzetten. U kunt alleen een complete database terugzetten. Selecteer de gewenste database en klik op Terugplaatsen.

Let op: alle mutaties in de database NA het maken van de back-up gaan verloren. Heeft u bijvoorbeeld een webshop? Dan zullen alle orders die zijn binnengekomen NA het maken van de back-up, worden overschreven.  Maak dus eerst een export van die orders, voordat u de back-up terugzet.

Database terugzetten

L
Lucie is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.