Vevida - Een POP3-account omzetten naar een IMAP-account in Outlook bij Vevida

Het omzetten van een POP3-account naar IMAP is helaas niet iets wat je in Outlook met slechts één druk op de knop voor elkaar hebt. Hier komt wel iets meer bij kijken. In dit artikel leggen we het je uit.

In Outlook moet een POP3-account altijd eerst helemaal worden verwijderd om daarna opnieuw als IMAP-account te kunnen worden toegevoegd. Dit laatste is niet altijd zonder gevaren. Bij het verwijderen van een POP3-account worden namelijk ook de berichten verwijderd. Daarom is het belangrijk dat je eerst een back-up maakt voordat je de omzetting naar IMAP in gang zet.

Back-up maken

Stap 1: Begin met het maken van een back-up. In ons helpartikel Back-up maken en terugzetten van je e-mailaccount in Outlook kun je zien hoe je dit moet doen.

Account verwijderen en opnieuw toevoegen

Stap 1: Na het maken van de back-up kun je beginnen met het verwijderen van het POP3-account.

Stap 2: Voeg het e-mailaccount opnieuw toe als een IMAP-account. Hoe je dit voor elkaar krijgt en welke instellingen je hiervoor moet gebruiken lees je in het helpartikel E-mail instellen in Outlook 2016 / 2019.

Back-up terugzetten

Heb je het IMAP-account toegevoegd? Dan is het nu tijd voor het terugzetten van de back-up.

Stap 1: Zet de back-up terug die je in het begin van deze handleiding gemaakt hebt. Bekijk het helpartikel Back-up maken en terugzetten van je e-mailaccount in Outlook om te zien hoe je dit kan doen.

F
Fokke is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.