Mailinstellingen Vevida op je iPhone wijzigen

Als je een mailaccount van Vevida op je iPhone hebt kun je deze aanpassen. In dit artikel leggen we uit hoe je instellingen van een bestaand e-mailadres op je iPhone kunt wijzigen.

Inhoudsopgave

Inleiding

Hoe je de instellingen wijzigt hangt af van de manier waarop je verbinding maakt met onze mailservers: POP of IMAP. Welke verbindingsmethode je gebruikt herken je aan het eerste tussenkopje. Hier staat IMAP accountgegevens of POP accountgegevens. We leggen eerst uit hoe je de instellingen voor POP kunt wijzigen. Onderaan deze pagina vindt je de uitleg voor IMAP.

1. Ga naar Instellingen op je iPhone;
  2. Scroll naar beneden en tik op Mail;
  3. Selecteer de optie Accounts
  4. Klik op het e-mailaccount waarvan je de instellingen wilt wijzigen.

Instellingen POP account

Onder Server inkomende post staan de serverinstellingen. Controleer of deze overeenkomen met de gegevens hieronder.

• Hostnaam: pop.vevida.com
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres
  • Wachtwoord: Het wachtwoord van je e-mailadres

Via Geavanceerd ga je naar het tweede scherm met instellingen. In het scherm met geavanceerde instellingen zijn de volgende gegevens belangrijk.

• Uitgaande mail: smtp.vevida.com
  • Poort inkomende mail: 995
  • Poort uitgaande mail: 587
  • Versleutelingsmethode: SSL

Instellingen IMAP-account

Om de instellingen voor IMAP te wijzigen klik je na de eerste stappen op de optie Account. Controleer de instellingen onder Server inkomende post aan de hand van onderstaande gegevens.

• Hostnaam: imap.vevida.com
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres
  • Wachtwoord: Het wachtwoord van je e-mailadres

Klik daarna op Geavanceerd. Controleer vervolgens of de serverpoort klopt en of SSL aan staat.

• Uitgaande mail: smtp.vevida.com
  • Poort inkomende mail: 143
  • Poort uitgaande mail: 587
  • Versleutelingsmethode: SSL