Exchange ActiveSync met Windows Mail-app - Vevida

Exchange ActiveSync, ook wel EAS of Mobile-sync, genoemd is het protocol waarmee jij jouw e-mail-, contacten en agenda’s kunt synchroniseren tussen computer en webmail. In dit artikel laten we je zien hoe je Exchange ActiveSync in Windows 10 Mail instelt.

E-mail-, contactpersonen en agenda-accounts synchroniseren met de apps Mail en Agenda in Windows 10. Gebruik je liever IMAP? Zie dan ons artikel E-mail instellen in Windows Mail-app.

Exchange ActiveSync instellen

Om Exchange ActiveSync (EAS), of Mobile-sync, in te stellen kies je voor de Geavanceerde configuratie in het Een account toevoegen scherm.

Daarna kies je voor Exchange ActiveSync (Bevat Exchange en andere accounts die gebruikmaken van Exchange ActiveSync):

Vul de gevraagde gegevens in en let er hierbij goed op op dat Server vereist een versleutelde verbinding (SSL) aangevinkt is.

Klaar, het account is geconfigureerd. Klik op Gereed.

Het standaard, lege, mailbox-venster na het starten laten we maar achterwege.

Gesynchroniseerde agenda inzien

Let op: merk je agenda(‘s) aan voor synchronisatie in de webmail, zoals uitgelegd in het artikel Contactpersonen en agenda synchroniseren.

Let op: merk je contactpersonen aan voor synchronisatie in de webmail, zoals uitgelegd in het artikel Contactpersonen en agenda synchroniseren.

Klik links onderin op het agenda-icoon:

Je ziet de beschikbare agenda’s direct in de navigatiekolom.

En een in de webmail aangemaakt agenda-item is ook hier aanwezig.

Gesynchroniseerde contactpersonen inzien

Let op: merk je contactpersonen aan voor synchronisatie in de webmail, zoals uitgelegd in het artikel Contactpersonen en agenda synchroniseren.

Je kunt alleen je Persoonlijk adresboek synchroniseren vanuit de webmail.

Schakel over naar de Personen-app:

Als je contactpersonen aangemerkt zijn voor synchronisatie, dan is de belangrijkste stap dat je de app Personen toegang geeft tot het EAS-account. Antwoord twee keer Ja. Deze autorisatie is te allen tijde weer in te trekken.

De contacten worden opgehaald van het webmailaccount (dit staat kort te zien links bovenin – niet op dit schermafbeelding):

en zodra dat gereed is staan je webmail contactpersonen in de Windows Personen-app.

Let op! Wijzigingen die je hier maakt worden dus gesynchroniseerd en staan ook in de webmail.