Email downloaden als .eml bestand bij Vevida

Om problemen met uw email te kunnen onderzoeken is het handig om het bronbestand van een email te raadplegen. Via de webmail of uw mailprogramma kunt u een email downloaden als .eml bestand, waarna u deze kunt openen met een tekstverwerker of als bijlage kunt doorsturen naar bijvoorbeeld de klantenservice.

Het verschil ten opzichte van het “gewoon” doorsturen van een email is dat de headers van een email via het .eml bestand inzichtelijk zijn. In de headers staat informatie over bijvoorbeeld de verzender en welke route een mail heeft afgelegd voordat deze in uw inbox werd afgeleverd.

Doorsturen via de webmail

Voor het downloaden van een email kunt u gebruik maken van de webmail:

• Selecteer het bericht dat u wilt downloaden
  • Klik vervolgens rechtsboven op het icoon met drie stippen onder elkaar
  • Kies in het menu dat uitvouwt de optie “Opslaan als”

Er zal nu een zip-bestand worden gedownload. In dit zip-bestand vindt u de geselecteerde email als .eml bestand. Pak dit bestand uit op een locatie op uw computer. Vervolgens kunt u het .eml bestand openen met een tekstverwerker of als bijlage toevoegen aan een email.

Doorsturen via uw mailprogramma

Gebruikt u Outlook, Apple Mail of Thunderbird en wilt u het bronbestand van een e-mail doorsturen naar bijvoorbeeld de klantenservice? Klik dan met de rechtermuisknop op een bericht en kies voor “Doorsturen als bijlage”.

F
Fokke is the author of this solution article.