E-mail instellen in Outlook 2016 / 2019 - Vevida

In dit artikel lees je hoe je jouw e-mail instelt in je e-mailprogramma Office Outlook 2016 / 2019. Wij gaan hierbij uit van de volgende randvoorwaarden: de inkomende e-mail verloopt via het IMAP-protocol, de uitgaande e-mail via een beveiligde SMTP-verbinding (geen autodiscovery van instellingen).

Deze e-mailinstellingen zijn getest met de Outlook-versie van Microsoft Office 2016 / 2019. Als je beschikt over een andere versie kunnen sommige schermafbeeldingen er anders uitzien.

Stappenplan

Nadat je Office Outlook 2016 / 2019 hebt opgestart, klik je linksboven in de menubalk op Bestand.


Kies onder Accountgegevens voor Account toevoegen.


Geef het betreffende e-mailadres op. Klik op ‘Geavanceerde opties’ en vink Ik wil mijn account handmatig instellen aan. Kies hierna voor Verbinding maken.

Nadat de melding ‘Alles wordt voorbereid’ is verdwenen kies je voor IMAP.


Op de pagina die verschijnt zijn bijna alle gegevens automatisch ingevuld. Wat je nog wel zelf dient op te geven is de ‘Versleutelingsmethode‘ bij de Inkomende en Uitgaande e-mail. Hierbij kies je STARTTLS. Kies nu voor Verbinding maken.


Er verschijnt nu een pop-up. Vul hier je Gebruikersnaam en Wachtwoord in. Jouw aanmeldgegevens zijn het in Mijn Account aangemaakte e-mailadres met bijbehorend wachtwoord. Het aanvinken van ‘Het wachtwoord opslaan in de wachtwoordenlijst’ is handig in gebruik. Kies hierna voor OK. Wachtwoord kwijt? Je maakt zo een nieuwe aan.

Let op: deze pop-up kan meerdere keren verschijnen!


Klik op OK om de instellingen op te slaan en het venster te sluiten.

Je bent nu klaar om je e-mail te gebruiken.

F
Fokke is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.