Verschil tussen een e-mailaccount en e-mailalias bij Yourhosting

Een e-mailalias is een extra naam voor een bestaand e-mailadres. Stel je een e-mailalias in, dan wordt voor het alias geen extra e-mailgebruiker aangemaakt. Je kunt niet inloggen op een e-mailalias. Een e-mailalias gebruik je alleen om een extra naam aan een bestaand e-mailadres te koppelen.

Stel je wilt voor iedereen makkelijk via e-mail te bereiken zijn, dan kun je er voor kiezen om aan je bestaande e-mailadres meerdere aliassen te koppelen. Staat op je visitekaartje het e-mailadres jan.devries@domeinnaam.nl, dan kan het handig zijn om e-mailaliassen te maken als jan@domeinnaam.nl en jandevries@domeinnaam.nl . Zo ontvang je binnen de e-mailbox van jan.devries@domeinnaam.nl ook de e-mail van de andere aliassen. Vergeten gebruikers dan een punt, of gebruiken ze liever een korter e-mailadres, dan heb je de e-mailaliassen om deze berichten ook te ontvangen. Een e-mailalias is niet naamsgebonden. Je kunt ook aliassen instellen als info@domeinnaam.nl of contactformulier@domeinnaam.nl.

In de Hostingmanager kun je een onbeperkt aantal e-mailaliassen maken.

Hoe stel ik een e-mailalias in

Om een e-mailalias in te stellen heb je een bestaand e-mailadres nodig. Heb je binnen de Hostingmanager een e-mailadres waar je een extra e-mailalias aan wilt koppelen, volg dan de volgende stappen:

1. Log in op je klantomgeving bij Yourhosting en klik door naar de Plesk Hostingmanager’;
  2. Klik op ‘Hostingmanager’ bij het betreffende pakket;
  3. Klik in het menu op ‘Mail’;
  4. Klik op het e-mailadres waar je een alias aan wilt koppelen;
  5. Klik op het tabblad ‘E-mailaliassen’;
  6. Vul een alias in en klik op ‘Mailalias toevoegen’;
  7. Klik op ‘Ok’, of ‘Toepassen’ om het alias op te slaan en activeren.

Je hebt nu een e-mailalias ingesteld.