Alphamega - Hoe kan ik een e-mailalias instellen bij Alphamega

Hier leggen we je uit hoe je een e-mailalias instellen in Plesk (Technical Controlpanel)

Een e-mailalias is een alternatieve naam voor dezelfde mailbox. Een soort schaduw-adres. Wanneer je een e-mailalias instelt, kun je via één mailbox twee e-mailadressen gebruiken. Het e-mailtje dat verstuurd wordt naar de e-mailalias, komt zo binnen in die ene mailbox.

Voorbeeld: Je hebt een mailbox 'info@'. Je e-mailadres ziet er zo uit: info@jouwdomeinnaam.com.

Wanneer je nu een e-mailalias 'mail@' maakt via de mailbox 'info' ziet je alternatieve e-mailadres er zo uit mail@jouwdomeinnaam.com.

Als je het zo instelt, komen zowel alle e-mails die aan mail@ gestuurd worden als ook alle e-mails die aan info@ gestuurd worden, allemaal terecht in je mailbox van info@jouwdomeinnaam.com. Op deze manier kun je meerdere e-mailadressen in dezelfde mailbox laten uitkomen.

Handleiding

• Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  • Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, TopSite, Emailpakket, Classic)
  • Klik op de betreffende domeinnaam
  • In het extra menu wat je erbij krijgt klik je op Plesk (Technical Controlpanel) en dan op de button 'Klik hier om naar Plesk (Technical Controlpanel) te gaan.
  • Klik nu links in het menu op Mail
  • Klik op het bewuste e-mailadres
  • Klik op het tabblad 'Emailaliassen"
  • Geef de naam in (wat voor het @-teken moet komen te staan) voor de e-mailalias
  • Klik onderin op OK

Een e-mail alias lijkt veel op een e-maildoorverwijzing, maar een alias is alleen een alternatieve naam voor dezelfde mailbox.

Wil je meer geavanceerde mail instellingen doen? Dat kun je ook in Plesk (Technical Controlpane) doen.

Ook handig:

N
Noemi is the author of this solution article.